Στα δικαστήρια οι μηχανοδηγοί που απεργούν για την ασφάλεια στα τρένα – Η προσφυγή της Hellenic Train

Στη Hellenic Train φταίνε ξανά οι μηχανοδηγοί που απεργούν αύριο, Πέμπτη 10 Οκτ. 2024, για την ασφάλεια στις σιδηροδρομικές μεταφορές, ένα αίτημα που παραμένει δυστυχώς επίκαιρο μετά το έγκλημα των Τεμπών.

«Μας σέρνει στα δικαστήρια επειδή ζητάμε ασφάλεια για εμάς και τους επιβάτες» σχολιάζει σε  ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης που επισημαίνει πως σημειώνονται καθημερινά «επικίνδυνα» περιστατικά.

«Ο αγώνας μας για ασφάλεια στην εργασία και τις μεταφορές θα συνεχιστεί και όσοι οδηγούν τις απεργίες μας στα δικαστήρια κρίνονται από την ελληνική κοινωνία» σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης.

Στα αιτήματα ωστόσο των μηχανοδηγών συμφωνούσαν αρχικά όλοι και συγκεκριμένα στην άμεση και καθολική λειτουργία της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης σε όλο το δίκτυο, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Η ανάρτηση στο διαδίκτυο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης:

Η HELLENIC TRAIN αξιοποιώντας το δικαίωμα που της δίνει η ισχύουσα αντεργατική νομοθεσία, αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά της απεργίας που το σωματείο μας έχει προκηρύξει για αύριο ημέρα Πέμπτη 10/10/24. Είναι προφανές ότι για την HT τα αιτήματά μας για συστήματα ασφαλείας και επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό, που θα διασφαλίζουν την ομαλή κυκλοφορία των τρένων ΔΕΝ είναι σημαντικά, παρά τις βαρυσήμαντες ανακοινώσεις που κατά καιρούς εκδίδει απευθυνόμενη στο επιβατικό κοινό και στις οποίες αναφέρει ότι προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια. Τελικά πότε λέει αλήθεια η HT για τις προθέσεις της; Όταν βγάζει ανακοινώσεις ή όταν μας σέρνει στα δικαστήρια επειδή ζητάμε ασφάλεια για εμάς και τους επιβάτες? Ρητορικό προφανώς το ερώτημα, αυτονόητη η απάντηση. Ο αγώνας μας για ασφάλεια στην εργασία και τις μεταφορές θα συνεχιστεί και όσοι οδηγούν τις απεργίες μας στα δικαστήρια κρίνονται από την Ελληνική Κοινωνία.

Η ανακοίνωση των μηχανοδηγών για την απεργία:

«Το σωματείο μας, με αίσθημα ευθύνης προς τους εργαζόμενους και το κοινό, πραγματοποιεί 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024.

Η απεργία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να προστατέψουμε την ασφάλεια όλων όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Τα κύρια αιτήματα της απεργίας μας είναι:

  • Αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας: Απαιτούμε την άμεση και καθολική λειτουργία της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης σε όλο το δίκτυο, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπως αυτό των Τεμπών, που στοίχισε ζωές εργαζομένων και επιβατών.
  • Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και επιδομής: Είναι επείγον να ολοκληρωθούν τα συστήματα ETCS, φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση, που θα εξασφαλίσουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των τρένων.
  • Συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου: Η διαρκής συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής είναι κομβική για την ασφαλή λειτουργία των γραμμών και τη μείωση των κινδύνων.
  • Καθαρισμός του δικτύου από φυσικά εμπόδια: Διεκδικούμε τον άμεσο καθαρισμό του σιδηροδρομικού δικτύου από κορμούς δέντρων και άλλα φυσικά εμπόδια, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες και την περίφραξη της σιδηροδρομικής υποδομής για να μην είναι εύκολη η είσοδος πεζών εντός αυτής και ιδιαίτερα στον αστικό ιστό.
  • Επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό: Ιδιαίτερα στις προαστιακές γραμμές, είναι ΑΜΕΣΑ αναγκαίο να γίνουν επενδύσεις σε νέα τρένα για την εξασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των μετακινήσεων.
  • Η ασφάλεια των μετακινήσεων είναι ευθύνη ΟΛΩΝ.

Ζητάμε τη στήριξη των πολιτών, διότι χωρίς αυτήν, το σιδηροδρομικό μέσο δεν μπορεί να υπάρξει.

Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε ότι το δίκτυο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το κοινό, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές εργαζομένων και επιβατών.

Ζητάμε την συμπαράστασή των επιβατών ενημερώνοντας τους, πως το Σωματείο μας έχει διαθέσει στην Hellenic Train, ως προσωπικό ασφαλείας, μηχανοδηγούς για την πραγματοποίηση δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

Διαβάστε επίσης:

Το νέο «Eispraxis» φέρνει «ψηφιακό φακέλωμα», κυνήγι καταθέσεων και άμεσες κατασχέσεις

Ευρωκοινοβούλιο: Καρφιά και κριτική κατά Όρμπαν από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Washington Post: «Mαζική έξοδος από τη Φλόριντα ενόψει του τυφώνα Μίλτον»

Το «Χ» επανέρχεται στη Βραζιλία: Ο Έλον Μασκ «συμμορφώθηκε» και κατέβαλε το πρόστιμο

«Αυτό το κάθαρμα ο Μπίμπι είναι ένας κακός γ@μημένος τύπος»: Έξαλλος ο Μπάιντεν με τον Νετανιάχου – Οι απίστευτες συνομιλίες

Μέση Ανατολή: Αναμένεται τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν και Νετανιάχου – Δεν είχαν μιλήσει εδώ και βδομάδες

Τυφώνας Μίλτον: «Θα πλημμυρίσουν τα πάντα» – Χάος στους δρόμους, ελλείψεις καυσίμων – Πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα (Videos)

Μαρίν Λεπέν – Οι «γκρίζες ζώνες» στα παχυλά επιδόματα των ευρωβουλευτών

Γάζα: Εκεί που σταύρωσαν την ανθρωπιά