Η Γη θα αποκτήσει για λίγο ένα δεύτερο «φεγγάρι» – Θα είναι ορατό;

Η Γη θα αποκτήσει για λίγο ένα δεύτερο «φεγγάρι» – Θα είναι ορατό;

Η Γη θα έχει δύο φεγγάρια για σχεδόν δύο μήνες, κάνοντας προσωρινά τον πλανήτη μας να μοιάζει λίγο περισσότερο με τον Άρη.

Το «μίνι φεγγάρι» είναι στην πραγματικότητα ένας μικρός αστεροειδής που πιάστηκε στη βαρυτική τροχιά του πλανήτη μας.

Μια ομάδα επιστημόνων έκανε την ανακάλυψη. Σύμφωνα με την έρευνα των Κάρλος ντε λα Φουέντε Μάρκος και Ραούλ ντε λα Φουέντε Μάρκο, το νέο προσωρινό φεγγάρι είναι ένας αστεροειδής με την ονομασία PT5. Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου, οι αστρονόμοι υπολογίζουν ότι το 2024 PT5 -που οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι αστεροειδής, αλλά έχουν ονομάσει «μίνι-σελήνη»- θα κάνει κύκλους γύρω από τη Γη. Τελικά θα ξεφύγει από τη βαρυτική τροχιά του πλανήτη.

Δυστυχώς, με μήκος μόλις 10 μέτρων, το μίνι φεγγάρι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να το δει κανείς από τη Γη, αλλά η παρουσία του θα είναι παρ’ όλα αυτά εκεί για σχεδόν δύο μήνες. Ο αστεροειδής, ο οποίος ανακαλύφθηκε στις 7 Αυγούστου από τη NASA, προέρχεται από τη ζώνη αστεροειδών Arjuna, όπου πιθανότατα θα επιστρέψει μόλις εγκαταλείψει την τροχιά της Γης.

«Η Γη μπορεί τακτικά να αιχμαλωτίζει αστεροειδείς από τον πληθυσμό των κοντινών στη Γη αντικειμένων (ΝΕΟ) και να τους τραβάει σε τροχιά, καθιστώντας τους μίνι-σελήνες», έγραψαν οι ερευνητές Carlos de la Fuente Marcos και Raúl de la Fuente Marcos στη δημοσιευμένη έρευνά τους.

Σύμφωνα με τη NASA, αντικείμενο εγγύς της Γης είναι κάθε σώμα, αστεροειδής ή άλλος, που «σπρώχνεται» από τη βαρυτική έλξη κοντινών πλανητών που τα ωθεί στη γειτονιά της Γης. Η NASA έχει το δικό της πρόγραμμα που εργάζεται για να παρακολουθεί τις θέσεις και τις τροχιές δεκάδων χιλιάδων 28.000 αστεροειδών, με σελίδες δεδομένων για κάθε ΝΕΟ, συμπεριλαμβανομένων των τροχιακών παραμέτρων τους και μια περίληψη της κοντινής προσέγγισης.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μίνι- φεγγάρια μπορεί να υπάρχουν σε πολλούς τύπους. Τα πρώτα, τα «προσωρινά αιχμαλωτισμένα τροχιακά», είναι μακρά επεισόδια κατά τα οποία τα σώματα εκτελούν μία ή περισσότερες περιστροφές γύρω από τη Γη και μπορούν να παραμείνουν στην τροχιά του πλανήτη για πολλούς μήνες ή ακόμη και χρόνια. Τα δεύτερα, στα οποία περιλαμβάνεται και το επερχόμενο μίνι φεγγάρι, ονομάζονται «προσωρινά αιχμαλωτισμένα flybys», καθώς δεν ολοκληρώνουν μία περιστροφή και παραμένουν στην τροχιά της Γης για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Σύγχυση Μαρινάκη για τα χαλιά της Κεφαλογιάννη: «Πρέπει να δείχνουμε προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα των φορολογούμενων»

Όταν η «Μονάδα 8200» της Mossad που οργάνωσε τις εκρήξεις στους βομβητές είχε έρθει στην Ελλάδα για το Predator – Η αποκάλυψη του Documento

«Έκθεση ιδεών» η απάντηση της φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια στην ενέργεια

Palestine 2: Οι Χούθι αποκάλυψαν τον νέο υπερηχητικό πύραυλο των 16 mach που απειλεί το Ισραήλ (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter