-Η «γαλάζια» υποψήφια Τόνια Μοροπούλου έπαιρνε παράνομα σύνταξη ως άγαμη θυγατέρα.
Το δημόσιο απαιτεί την επιστροφή 71.051,43 ευρώ από την καθηγήτρια του ΕΜΠ και υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
-«Λεφτά υπάρχουν» Νο2 από τον Κυριάκο. Θα μας κάνει και γιοφύρια. Εγγυημένα δώρα στις ελίτ, υποσχέσεις Μαυρογιαλούρου για τους πολλούς. Η προπαγάνδα της μπουλντόζας για το Ελληνικό.
-Ασφαλιστικό ΝΔ. Μαύρη τρύπα 55 δισεκατομμύρια από το «σύστημα Πινοσέτ».
-ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ντρίμπλα Τσίπρα στο debate με διακαναλική.
-Ο consigliere Θεοδωρικάκος. Ο Ι.Σ. Καριώτης γράφει για τον μισθοφόρο της Πειραιώς ο οποίος παραδίδει μαθήματα αριστερής αποστασίας και παριστάνει τον εισαγγελέα των πρώην συντρόφων του.
-Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Δύσκολη μάχη, εφικτή η ανατροπή». Συνέντευξη με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
-Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Σταθερότητα δεν σημαίνει κυβερνητική συνεργασία». Συνέντευξη με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ.
-Χρέη. Οι απειλές της ΝΔ στέλνουν οφειλέτες στις 120 δόσεις.
-Διπλωματία των αγωγών. Μπρα-ντε-φερ με γεωτρύπανα και κυρώσεις στα οικόπεδα της Κύπρου.
-ΗΠΑ VS ΙΡΑΝ. 5+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις σκιές πολέμου στον Περσικό.
-Πρόσφυγες. Εργαστήριο επανένταξης στη Μόρια.
-Μενίδι. Αδέσποτη η σφαίρα στον 11χρονο, αδέσποτη και… η πολιτεία.
-Στημένα ματς. Η ελληνική εμπλοκή στον «οίκο» του Ραούλ Μπράβο.
Η Κίνα προ και μετά τον Μάο στο HotDoc History που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento
Το «κινέζικο μυστήριο» επιχειρεί να λύσει το τεύχος του HotDoc History που κυκλοφορεί την Κυριακή. Η Ιστορία της πιο πολυάνθρωπης χώρας του κόσμου, συμπυκνώνει τους 4 τελευταίους αιώνες τα πιο ακραία υποδείγματα πολιτικής διοίκησης.
Η Κίνα, ηττημένη στους δύο «πολέμους του οπίου», είχε γίνει πεδίο βολής των δυτικών αποικιοκρατών. Την ήττα της εξέγερσης των Μπόξερς το 1901 ακολούθησε η πτώση της δυναστείας των Τσινγκ το 1912
Παρακολουθούμε την εισβολή των Ιαπώνων σε μια χώρα με περιορισμένη κυριαρχία και την κατασκευή του κράτους- μαριονέτα Μαντσουκούο. Η αντίσταση στους εισβολείς ανέδειξε δυο βασικές δυνάμεις: Τους Εθνικιστές του Τσιάνγκ Κάι Σεκ και του Κομμουνιστές του Μάο Τσετούνγκ. Περίπου 22 χρόνια μετά τη σφαγή στην Καντόνα και τη «Μεγάλη Πορεία» προς της σωτηρία, ο Μάο ανακηρύσσει τη Λαϊκή Δημοκρατία το 1949.
Στις σελίδες περιγράφονται όλες οι φάσεις από τον «αντιρεβιζιονιστικό αγώνα» κατά της ΕΣΣΔ μέχρι τους τελευταίους σπασμούς της «Πολιτιστικής Επανάστασης».
Το τεύχος επικεντρώνεται και στη δεύτερη πιο «κρίσιμη» προσωπικότητα της σύγχρονης κινέζικης Ιστορίας. Τον Ντενγκ Σιάο Πινγκ, τον αιρετικό κομμουνιστή ηγέτη που διέθετε τον ρεαλισμό να διαπιστώσει την αποτυχία του «Μεγάλου Αλματος Εμπρός» και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με εισαγωγή καπιταλιστικών στοιχείων «αγοράς» στο τελευταίο επιζόν παράδειγμα του κομμουνιστικού εγχειρήματος. Η Κίνα καταγράφει στα χρόνια της μεταρρύθμισης μια αύξηση του ΑΕΠ κατά 24 φορές. Και παρά τη σχετική αύξηση της ανισότητας μια εντυπωσιακή κατακρήμνιση του δείκτη απόλυτης φτώχειας από 90% στο 2%.
Το «Toy story» στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento
-Το 1995 η Pixar άλλαξε την ιστορία του σινεμά δημιουργώντας το «Toy story», το πρώτο τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου στον υπολογιστή. Με αφορμή το τέταρτο φιλμ της σειράς που βγαίνει στις αίθουσες, ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης θυμάται τις καινοτόμες ιδέες της πρώτης ταινίας και μας συστήνει τα νέα πρόσωπα του δημοφιλούς franchise.
-Ο Βάσκος συγγραφέας Φερνάντο Αραμπούρου επισκέφθηκε τη χώρα μας στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις) και μίλησε με την Έμυ Ντούρου για το κορυφαίο έργο του, την «Πατρίδα» αλλά και για τα πολιτικά γεγονότα που συνέβησαν στη Χώρα των Βάσκων από το 1980 μέχρι σήμερα.
-Η περφόρμανς «Καρτερία» που παρουσιάζεται στον χώρο των εργατικών πολυκατοικιών της Κοκκινιάς σε σκηνοθεσία της Καλλιόπης Παναγιωτίδου, ξεκινά τη διαδρομή της από τα χρόνια της προσφυγιάς και της αντίστασης για να καταλήξει στο σήμερα. Το ρεπορτάζ είναι της Ηλέκτρας Ζαργάνη.
-Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου φιλοδοξεί να γίνει μια ετήσια μεγάλη γιορτή του σινεμά προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού την ευκαιρία να ζήσουν επτά κινηματογραφικές ημέρες, από τις 25 Ιουνίου -1 Ιουλίου. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.
-Οι Άννα Μαρία Ασλάνογλου και ο Χάρης Θεοδωρέλλης-Ρήγας, δύο από τους ιδρυτές του ελληνοτουρκικού εκδοτικού οίκου «Ιστός» που παράγει πολιτισμό τα τελευταία χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, μιλούν στην Μαρίνα Αγγελάκη για το στοίχημα η ελληνικότητα να είναι κομμάτι της Τουρκίας.
-Αναζητώντας ελληνικά ίχνη σε μια ιστορική γειτονιά της γαλλικής πρωτεύουσας, την περίφημη Μπελβίλ, ο σκηνοθέτης Νίκος Θεοδοσίου παρουσιάζει την ιστορία του Κλεμάν Λεπίδη και της οικογένειάς του που από την Οθωμανική Αυτοκρατορία βρέθηκαν στο Παρίσι.
-Οι διοργανωτές του 22ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Γουδή στις 28- 29- 30 Ιουνίου με συναυλίες, συζητήσεις, προβολές και κουζίνες από κάθε γωνιά του κόσμου γράφουν στο Documento για τα μηνύματα της φετινής γιορτής. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.
-Στη στήλη New entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη γνωρίζουμε τον μουσικό Στέλιο Τσουκιά.