Η φύση δεν… προέβλεψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Τα παιχνίδια των χρωμοσωμάτων

Η φύση δεν… προέβλεψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Τα παιχνίδια των χρωμοσωμάτων

Εδώ και δύο 24ωρα ήταν αρκετό ένα fakenews για να πυροδοτήσει μια μεγάλη αντιπαράθεση στα κοινωνικά δίκτυα περί σεξουαλικής ταυτότητας και Ολυμπιακών Αγώνων.

Ήταν άνδρας ή εκ γενετής γυναίκα; Είχε δικαίωμα να αγωνιστεί ή όχι;

Αν και η αρχική είδηση ήταν ήδη λανθασμένη είμαστε έτοιμοι όλοι μας στα γρήγορα να καταδικάσουμε ή να αποδεχθούμε κάτι, φτιάχνοντας κουτάκια, αλλά η φύση παίζει τα δικά της παιχνίδια και όχι εκείνους τους διαχωρισμούς που κάνουμε εμείς οι κοινοί θνητοί και συχνά υπαγορεύονται από την κοινωνία μας, τις προκαταλήψεις και τα συρταράκια που έχουμε φτιάξει στο μυαλό μας.

Δυστυχώς για εμάς, η Φύση δεν σκέφτηκε ότι θα διαχωρίζαμε τους ανθρώπους σε κοντούς και ψηλούς, γεροδεμένους ή όχι, μαύρους ή άσπρους, άνδρες ή γυναίκες.

Και η αλήθεια είναι πως αν ξέραμε λίγο περισσότερο την ίδια τη φύση ίσως να είμαστε πιο σκεπτικοί και οπωσδήποτε κάτι παραπάνω από ανεκτικοί.

Εξάλλου η ίδια η φύση μας γελάει κατάμουτρα

Θα αναφερθώ σε κάτι που έχει παρατηρηθεί σε μια άλλη γωνιά του κόσμου όπου η φύση επέλεξε διαφορετικά. Για εμάς μπορεί να είναι «ανωμαλία»  αλλά για την ίδια τη φύση είναι μια διαφορετική επιλογή.

Στην Δομινικανή Δημοκρατία υπάρχει μια μικρή κοινότητα με μια ιδιαιτερότητα.

Εκεί υπάρχουν κάποιες γεννήσεις που είναι ιδιαίτερες. Τα συγκεκριμένα παιδιά γεννιούνται φαινομενικά κορίτσια και μεγαλώνουν ως κορίτσια. Όλα τα χαρακτηριστικά τους είναι «κοριτσίστικα».

Μόνον που εκεί στα 12 η εικόνα αλλάζει και στις περισσότερες περιπτώσεις αλλάζει ριζικά. Στην ουσία η αλλαγή αρχίζει νωρίτερα.

Το έως χθες εμφανισιακά κορίτσι αποκτά πέος και όρχεις και όλο το σώμα μετατρέπεται σε αγοριού και σταδιακά σε ανδρικό.

Για να μην σας βάζουμε σε αγωνία και να μην «φρικάρετε» πρόκειται για ένα παιχνίδι της φύσης.

Στην πραγματικότητα γίνεται αυτό που έπρεπε να είχε γίνει στην κοιλιά της μητέρας κατά τη διάρκεια της κύησης.

Όταν βρίσκεται ένα μωρό στη μήτρα για τις πρώτες εβδομάδες δεν είναι ούτε αγόρι ούτε κορίτσι, είναι άφυλο.

Στις οκτώ βδομάδες μετά τη σύλληψη μπαίνουν σε λειτουργία οι ορμόνες του φύλου ανάλογα αν έχει ένα ζευγάρι χρωμοσώματα Χ (κορίτσι) ή ένα σύνολο χρωμοσωμάτων ΧΥ (αγόρι).

Για να μην μπούμε σε λεπτομέρειες, με τις ορμόνες θα δοθεί εντολή να γίνει κορίτσι μετασχηματίζοντας το εξόγκωμα ανάμεσα στα πόδια είτε σε κλειτορίδα είτε σε πέος, αν γίνει αγόρι.

Εκεί λοιπόν τα παιδιά αυτά έχουν μια μικρή διαφορά και όπως λένε οι ειδικοί λείπει ένα ένζυμο που ονομάζεται 5α-ρεδουκτάση, το οποίο συνήθως μετατρέπει την τεστοστερόνη σε διυδροτεστοστερόνη(DHT).

Και εδώ ας αφήσουμε τα ιατρικά στους επιστήμονες.

Έτσι λοιπόν από ένα παιχνίδι της φύσης έχουμε ένα εμφανισιακά κορίτσι με ανδρικό χρωμόσωμα ΧΥ

Η σεξουαλική ταυτότητα ξυπνάει στην εφηβεία

Και όταν έρθει η εφηβεία ξυπνάει η ταυτότητα και με τη δεύτερη αύξηση της τεστοστερόνης  όλα ανατρέπονται και ό,τι ήταν να γίνει μέσα στη μήτρα γίνεται επιστημονική φαντασία και έχουμε σεξουαλική ταυτότητα και εφηβεία μαζί.

Το παιδί που μερικά χρόνια πριν είχε όνομα κοριτσιού και έπρεπε να παίζει με κοριτσάκια αποκτά μυϊκό σύστημα, ανδρικό σώμα και ανδρικά σεξουαλικά όργανα. Και για να είμαστε πιο σαφείς, στις περισσότερες περιπτώσεις η ολοκλήρωση είναι ολοκληρωτική και δεν υπολείπεται σε κάτι. Αν γινόμαστε αντιληπτοί.

Σε μια από τις περιπτώσεις και σε ένα σχετικά πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC η Felicita γίνεται Johnny. O ίδιος πλέον λέει πως όσο και αν ήταν κορίτσι δεν ήταν ευχαριστημένος με τα «κοριτσίστικα πράγματα», δεν του άρεσε ιδιαίτερα να ντύνεται ανάλογα και προτιμούσε την μπάλα.

Όταν έγινε εμφανώς άνδρας, τον χλεύαζαν στο σχολείο και απαντούσε με τις γροθιές του, λέει ο ίδιος.

Τα παιδιά αυτά λέγονται Guevedoces, σε ελεύθερη μετάφραση «πέος στα 12».

Αν έχετε ακόμα απορίες τα παιδιά αυτά σε μεγάλο βαθμό έδειχναν -σχεδόν όλα- έντονες ετεροφυλοφιλικές προτιμήσεις.

Οι επιστήμονες κατέληξαν  στο συμπέρασμα ότι οι ορμόνες στη μήτρα έχουν μεγαλύτερη σημασία από την ανατροφή όταν πρόκειται για τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό.

Τελικά η φύση παίζει τα δικά της παιχνίδια και το «ομαλό» και «ανώμαλο» είναι μάλλον αποτέλεσμα στατιστικής, «πλειοψηφίας» και «μειοψηφίας» που είναι ανθρώπινες «ρατσιστικές» αδυναμίες!

Διαβάστε περισσότερα:

The extraordinary case of the Guevedoces

Wikipedia: Güevedoce

The mysterious village where girls turn into boys

Η σεξουαλική ταυτότητα και τα δικαιώματα σοκάρουν την ελληνική κοινωνία

 

Documento Newsletter