Η FIFA αποκλείει τον Ρουμπιάλες από οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετικά με το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια

Η FIFA αποκλείει τον Ρουμπιάλες από οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετικά με το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια

Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA απαγόρευσε τον Λουίς Ρουμπιάλες, τον πρώην πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γυναικών (RFEF), από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τρία χρόνια. 

Παραβίαση των κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς

Το διοικητικό όργανο διαπίστωσε ότι ο Ρουμπιάλες παραβίασε το άρθρο 13 του πειθαρχικού του κώδικα, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Ο Ρουμπιάλες είχε ήδη αποβληθεί προσωρινά για μια αρχική περίοδο 90 ημερών, για τις ενέργειές του μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών στις 20 Αυγούστου, όταν φίλησε στο στόμα χωρίς ρητή συναίνεση την Ισπανίδα επιθετικό Τζένι Ερμόσο.   

Σύμφωνα με τη FIFA, ο Ρουμπιάλες ενημερώθηκε για τους όρους της απόφασής του τη Δευτέρα και έχει «δέκα ημέρες για να ζητήσει μια αιτιολογημένη απόφαση». Στην απόφαση μπορεί να ασκηθεί έφεση. Η FIFA «επαναλαμβάνει την απόλυτη δέσμευσή της για το σεβασμό και την προστασία της ακεραιότητας όλων των ανθρώπων και τη διασφάλιση της τήρησης των βασικών κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς», καταλήγει η σύντομη δήλωση. 

Αναγκαστικό φιλί 

Μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 20 Αυγούστου, τον οποίο η Ισπανία κέρδισε με 1-0 την Αγγλία για να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά, ο Λουίς Ρουμπιάλες άρπαξε το κεφάλι της Ερμόσο και τη φίλησε στα χείλη κατά την τελετή απονομής μεταλλίων, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε αργότερα φάνηκε ότι πιάστηκε και σχεδόν καβάλησε την παίκτρια. 

Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας δημοσίευσε ένα βίντεο συγγνώμης από το αεροδρόμιο της Ντόχα, το οποίο προκάλεσε επικρίσεις για την προφανή έλλειψη ειλικρίνειας. Αργότερα προέκυψε ότι ο Ρουμπιάλες πίεσε την Ερμόσο να εμφανιστεί δίπλα του στο βίντεο, ενώ ο ισπανός μάνατζερ της Εθνικής Γυναικών, Χόρχε Βίλδα πίεσε επίσης την οικογένεια της παίκτριας τρεις φορές για τον ίδιο λόγο. 

Στη συνέχεια, ο Ρουμπιάλες αρνήθηκε να παραιτηθεί κατά τη διάρκεια μιας  εκρηκτικής ομιλίας που δόθηκε σε έκτακτη γενική συνέλευση του RFEF, αντίθετα με κάθε προσδοκία, ενώ τάχθηκε κατά του «ψευδούς φεμινισμού»  που είπε ότι προσπαθούσε να τον «δολοφονήσει κοινωνικά».  Ο επικεφαλής της RFEF ισχυρίστηκε επίσης ότι το φιλί ήταν συναινετικό. 

Μετά την άρνησή του να παραιτηθεί, 81 Ισπανοί παίκτες και παίκτριες ανακοίνωσαν ότι δεν θα επέστρεφαν στην εθνική ομάδα μέχρι να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη διεύθυνση του οργανισμού. Στη συνέχεια, η ομοσπονδία  απείλησε να κινηθεί νομικά εναντίον των παικτών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter