Η ΕΡΤ «κατέβασε» την προκλητική εκπομπή του Ιωσήφ Βάγγερ για την Παλαιστίνη

Η ΕΡΤ «κατέβασε» την προκλητική εκπομπή του Ιωσήφ Βάγγερ για την Παλαιστίνη

Χωρίς κάποια δημόσια δήλωση αποδοκιμασίας, η ΕΡΤ φαίνεται πως επιχειρεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι προκλητικές αναφορές του ραδιοφωνικού παραγωγού Ιωσήφ Βάγγερ στον ρ/σ Kosmos, για τους Παλαιστίνιους και το εθνικό τους σύμβολο.

Συγκεκριμένα, ΕΡΤ «κατέβασε» από την πλατφόρμα ertecho.gr την επίμαχη εκπομπή της 13ης Ιουλίου, κατά την οποία ο Ιω. Βάγγερ είχε επιδοθεί σε ένα ρατσιστικό, προσβλητικό παραλήρημα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να συγκρίνει την παλαιστινιακή σημαία με τη ναζιστική σβάστικα.

Ο κ. Βάγγερ υποστήριξε ότι δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει σημαία εφόσον δεν υπάρχει παλαιστινιακό κράτος, αγνοώντας προφανώς ότι περισσότερες από 145 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν αναγνωρίσει επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης, ενώ υπάρχει σχετικο ψήφισμα και της ελληνικής Βουλής.
Ταύτισε μάλιστα το σύνολο των Παλαιστινίων με την ένοπλη οργάνωση Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι είναι «τρομοκράτες που αιματοκύλισαν τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα».

Η κίνηση της ΕΡΤ έρχεται μετά από σειρά άρθρων, μεταξύ των οποίων και από το documentonews.gr, αλλά και τις οργισμένες επιστολές που εστάλησαν στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, τόσο από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος, όσο και από την Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Βεβαίως, η ΕΡΤ δεν προχώρησε σε δημόσια ανακοίνωση σχετικά με τα όσα ακούστηκαν από τον «αέρα» της, ωστόσο η απόσυρση ολόκληρης της εκπομπής μπορεί να ερμηνευτεί ως ένα είδος αποδοκιμασίας.

Διαβάστε επίσης:

O εκδικητικός Kosmos του Ιωσήφ Βάγγερ: Αντιπαλαιστινιακό παραλήρημα από συχνότητα της ΕΡΤ

Η Παλαιστινιακή Πρεσβεία απαιτεί από την ΕΡΤ να πάρει θέση για τα χυδαία σχόλια του Ιωσήφ Βάγγερ (Video)

Επιστολή της Παλαιστινιακής Παροικίας στην ΕΡΤ για το ρατσιστικό παραλήρημα του Ιωσήφ Βάγγερ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter