Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Κλείδωσε η υποψηφιότητα Πολάκη, ποιοι άλλοι αναμένεται να δώσουν τη μάχη – Άμεσα οι ανακοινώσεις από Κασσελάκη

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Κλείδωσε η υποψηφιότητα Πολάκη, ποιοι άλλοι αναμένεται να δώσουν τη μάχη – Άμεσα οι ανακοινώσεις από Κασσελάκη

Μετά από αρκετό καιρό, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε σε αρκετά καλό κλίμα το απόγευμα της Τρίτης και εν πολλοίς πήρε αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών, το οποίο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.

Τέλος Νοεμβρίου οι εκλογές

Το έκτακτο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 1 μέχρι 3 Νοεμβρίου. Οι σύνεδροι θα εκλεγούν στις 20 Οκτωβρίου. Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοέμβρη. Την ίδια μέρα, πανελλαδικά θα γίνει και η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, σε διαφορετική κάλπη.

Αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος για την εκλογή προέδρου, θα γίνει μια εβδομάδα μετά, στη 1 Δεκεμβρίου.

Λίγο πολύ στην Πολιτική Γραμματεία άπαντες βρίσκονταν στο ίδιο κλίμα. Κάποια μέλη ήθελαν να επισπευσθούν οι διαδικασίες κατά μία – δύο εβδομάδες. Πταίσμα σε σχέση με το τι είχε διαδραματιστεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Οργάνου…

Το Συνέδριο

Το έκτακτο συνέδριο έχει όλες τις αρμοδιότητες του τακτικού. Εκεί θα εγκριθούν οι υποψηφιότητες, ενώ θα γίνει και πολιτική συζήτηση και θα παρθούν αποφάσεις για την πορεία του κόμματος.

Η Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάσει ξανά μετά τη ΔΕΘ, ενδέχεται να αποφασίσει αν το Συνέδριο θα είναι καταστατικό. Αν γίνει αυτό, σημαίνει ότι θα συζητηθεί από την αρχή το Καταστατικό του κόμματος (η αρμόδια Επιτροπή έχει κάνει ήδη την εισήγησή της), κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να αλλάξει και ο τρόπος εκλογής του προέδρου. Να μην γίνει δηλαδή από τη βάση, αλλά από το Συνέδριο (όπως γινόταν παλιότερα), ένα σενάριο που αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, αλλά δεν πρέπει να αποκλείεται…

Κλείδωσε η υποψηφιότητα Πολάκη

«Προφανώς», απάντησε ο Παύλος Πολάκης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έξω από την Κουμουνδούρου για το εάν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ ότι το τραύμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επουλωθεί και να κλείσει γρήγορα με την έκφραση της γνώμης των μελών του και όλου του κόσμου που πιστεύω ότι θα συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Θεωρώ ότι το πρώτο καθήκον είναι να οργανώσουμε την πάλη για να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη» σημείωσε αρχικά ο βουλευτής Χανίων.

Ερωτηθείς για το εάν μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι εκ νέου υποψήφιος απάντησε: «Φυσικά και μπορεί να είναι. Γιατί να μην είναι; Αυτές οι ακρότητες που ακούγονται και οι οποίες κατά μεγάλο βαθμό είναι υποβολιμαίες, δεν είναι η πραγματική κατάσταση. Φυσικά και μπορεί να είναι αν το θελήσει. Αλλά εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει δημοσκόπηση για να φτιάξει άλλο κόμμα. Ελπίζω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο Στέφανος Κασσελάκης τις επόμενες ώρες θα κάνει γνωστές τις προθέσεις του. Ή θα αποσυρθεί από την πολιτική, ή θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ή θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα.

Το σκέφτεται η Γεροβασίλη

H Όλγα Γεροβασίλη, στο Action24, απαντώντας σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφια στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, είπε ότι δεν το έχει σκεφτεί. «Τον Φλεβάρη θα ήμουν. Τώρα δεν το έχω σκεφτεί. Δεν ξεκινούν από εκεί οι προθέσεις μου» τόνισε.

«Αν ο Στέφανος Κασσελάκης ξετύλιγε αυτή την ατζέντα από την αρχή, το αποτέλεσμα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι θα ήταν διαφορετικό» είπε στη συνέχεια.

Η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο λόγος του πρώην προέδρου ήταν διχαστικός και ο ίδιος παρήγαγε μόνο αρνητικές ειδήσεις. Επίσης, αναφέρθηκε στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Αλέξη Τσίπρα, την οποία χαρακτήρισε «αυτοκτονική».

Η Ρένα Δούρου

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως η Ρένα Δούρου θα είναι σίγουρα μία εκ των υποψήφιων προέδρων. Η αλήθεια είναι πως η ίδια ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το μόνο που διαψεύδει είναι τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν πως …έστησε παγίδα στον Στέφανο Κασσελάκη και πως τον οδήγησε στην καθαίρεση.

Από το περιβάλλον της, λένε πως δεν θα πρότεινε ποτέ τον εαυτό της για τη θέση του προέδρου. Τα πράγματα όμως μπορεί να είναι διαφορετικά αν την προτείνει ένας σημαντικός αριθμός μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ… Οπότε, μπορούμε να πούμε πως τα πάντα είναι ανοιχτά. Άλλωστε, έχουμε αρκετές μέρες ακόμη πριν ολοκληρωθεί το παζλ των υποψηφιοτήτων.

Μέχρι στιγμής, άλλοι πιθανοί υποψήφιοι πρόεδροι είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νικόλας Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος, ενώ έχει αναπτυχθεί και μια φημολογία για τον Νίκο Παππά.

«Οργανωμένη εξωστρέφεια» στη ΔΕΘ

Ο Νίκος Παππάς παρουσίασε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τον σχεδιασμό για την παρουσία του κόμματος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο.

Όπως είπε, στόχος είναι η προγραμματική αντεπίθεση του κόμματος, με ανάδειξη των επεξεργασμένων θέσεων επί κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία και την αγορά και με κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε την ανάγκη για «οργανωμένη εξωστρέφεια» σε κάθε επίπεδο.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να αναδειχθούν εκ νέου οι προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της κερδοσκοπίας και για το φορολογικό.

Παρουσίασε επίσης, τη δουλειά που έχει γίνει στο κόμμα για να διαμορφωθούν οι θέσεις σε κάθε τομέα. Έμφαση θα δοθεί στο στεγαστικό, στο ιδιωτικό χρέος, στα κόκκινα δάνεια, στην προστασία της πρώτης κατοικίας, στην επιχειρηματικότητα, στην Υγεία και στην Εργασία.

Η συγγνώμη στο ΠΑΣΟΚ 

Στην Κεντρική Επιτροπή ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για «παρέλαση σημιτικής διαπλοκής στο Ζάππειο στην εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη», κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση.

«Αποδοκιμάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη. Στο ΠΑΣΟΚ ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να κάνει κριτική.

Δεν μπορεί όμως να υβρίζει τα πεντηκοστά γενέθλια ενός ιστορικού κόμματος και μάλιστα του ΠΑΣΟΚ, με τέτοια προσφορά στον ελληνικό λαό.

Προσωπικά νιώθω την ανάγκη και μέσα στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσω συγγνώμη από τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μετά από αυτήν την σκαιότατη δήλωση, θεωρώ απολύτως απαραίτητο να δώσουμε στη δημοσιότητα μια συγκεκριμένη θετική αναφορά για τα 50 χρόνια από την 3η του Σεπτέμβρη, όπως αρμόζει στο πολιτικό ήθος και στον πολιτικό πολιτισμό κάθε αριστερού και προοδευτικού κόμματος» είπε κατα λέξη…

Νέος εκπρόσωπος τύπου 

Μετά τις παραιτήσεις των Μπάμπη Παπαδάκη, Ευγενίας Κουντούρη, Δημήτρη Βέττα και φυσικά της Βούλας Κεχαγιά, νέος εκπρόσωπος τύπου του κόμματος αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής, Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter