Η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε προθεσμία μέχρι τις 23 Αυγούστου στον Σπίρτζη

Σε επίπληξη προς τον Χρήστο Σπίρτζη κατέληξε η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης.

Η επίπληξη αφορά τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού και βουλευτή απέναντι στην Επιτροπή από τις 11 Ιουλίου, όταν δηλαδή και κατατέθηκε η επιστολή από 70 μελή που ζητούσαν τη διαγραφή του.

Το σκεπτικό της επίπληξης είναι ότι ο Χρήστος Σπίρτζης δεν συνεργάστηκε με το Όργανο, την ώρα που έβρισκε χρόνο να δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις.

Διαβάστε σχετικά: Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Σπίρτζη – Στην ΚΕ η τελική απόφαση αν αποφασιστεί διαγραφή

Όσον αφορά την ουσία της καταγγελίας, αναμένεται τις επόμενες ώρες να ζητηθεί από τον Χρήστο Σπίρτζη να τοποθετηθεί γραπτώς μέχρι τις 23 Αυγούστου, όπου θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή των 70 (που ζητούν τη διαγραφή του από το κόμμα) είχε τονιστεί μεταξύ άλλων, ότι ο Χρήστος Σπίρτζης λειτουργεί «με ατομική ατζέντα αμφισβητώντας ανοιχτά τόσο την επάρκεια του νεοεκλεγέντος Προέδρου να επιτύχει το στόχο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, όσο και τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον κυρίαρχο πόλο που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη και της νεοδεξιάς».

Εκείνη την ημέρα, η Επιτροπή αναμένεται να πάρει την τελική της απόφαση. Αν εισηγηθεί αναστολή ιδιότητας μέλους ή διαγραφή, τότε τον λόγο θα έχει η επόμενη Κεντρική Επιτροπή.

Διαβάστε σχετικά: 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη: «Αμφισβητεί διαρκώς τον Κασσελάκη» – Όλα τα ονόματα