Η επιτροπή Δεοντολογίας, ο Σπίρτζης και οι «ευσεβείς πόθοι»

Η επιτροπή Δεοντολογίας, ο Σπίρτζης και οι «ευσεβείς πόθοι»

Δημοσίευμα που υποστηρίζει πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει την πλειοψηφία στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αποτέλεσμα να επιβληθεί η ποινή της επίπληξης και όχι της διαγραφής στον Χρήστο Σπίρτζη, σχολιάζουν πηγές από την Επιτροπή.

«Ακόμα η Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει για το θέμα ώστε να ξέρουμε τι θα αποφασίσει και αυτά ακούγονται μάλλον ως “ευσεβείς πόθοι”», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη. Αν αποφασίσει τελικά την ποινή της διαγραφής ή της αναστολής μέλους, τότε θα πρέπει να υπάρξει επικύρωση από την Κεντρική Επιτροπή. Αν πχ μια τέτοια απόφαση παρθεί αύριο, τότε αναμένονται νεότερα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο…

Αφορμή της συνεδρίασης είναι η επιστολή 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ από όλη τη χώρα, όπου ζητούν τη διαγραφή του, υποστηρίζοντας ότι υπονομεύει τον Στέφανο Κασσελάκη και το ίδιο το κόμμα.

«Θέτουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος»

«Δεν πρόκειται για πολιτική άποψη το να καλείς στην τηλεόραση τον πρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί, ενάντια στη βούληση των οργάνων και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ» είχε πει ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ, φωτογραφίζοντας τον Χρήστο Σπίρτζη.

«Μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας να ακολουθεί τη διαδικασία της, αλλά είναι προφανές ότι στελέχη που εκφράζονται έτσι επιλέγουν συνειδητά να θέσουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος. Ας αφήσουν τους υπόλοιπους να πάμε μπροστά» συμπλήρωσε.

Η αντεπίθεση…

Ο πρώην υπουργός σε επιστολή του ζητά από την Επιτροπή Δεοντολογίας να ασχοληθεί με τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ! Υπενθυμίζει τις δηλώσεις Κασσελάκη πως το ΝΑΤΟ είναι μια «ιερή αμυντική συμμαχία», την ιστορία με τα μαύρα ταμεία, αλλά και τη δήλωση πως υπάρχει σχέδιο να ρευστοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ «σε μία νεφελώδη “Κεντροαριστερά” με “σωτήρα” επιλεγμένο από τη Διαπλοκή».

Επίσης, ο Χρήστος Σπίρτζης ζητά να μάθει πότε έφτασε η επιστολή των 70 στην Επιτροπή Δεοντολογίας, καθώς, όπως σημειώνει, αν κατατέθηκε μετά τη διαρροή της στα ΜΜΕ είναι άκυρη.

Ακόμη, εκφράζει την απορία του για το πώς συνυπέγραψαν την επιστολή 70 μέλη από όλη την Ελλάδα, αφήνοντας υπόνοιες για φραξιονιστικές πρακτικές εναντίον του.

ΧΚ

Διαβάστε επίσης:

Αφωνία της κυβέρνησης για το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη κατά του ΕΟΠΥΥ για υπερχρεώσεις από ιδιωτικές κλινικές

ΣΥΡΙΖΑ για αποδοκιμασίες Μητσοτάκη στη Θεσσαλία: «Έστειλε την αστυνομία στους πολίτες για να διαβάσει το προπαγανδιστικό παραμύθι του»

«Βόμβα» Γερουλάνου κατά Ανδρουλάκη: «Εμένα δε με κρατάει κανείς στην πολιτική»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter