Η επιτελική ομερτά και ο Κύρτσος

Η επιτελική ομερτά και ο Κύρτσος

Ηταν σαφές εδώ και αρκετό καιρό ότι το χάσμα μεταξύ του Γιώργου Κύρτσου από τη μια και του Κυριάκου Μητσοτάκη και των περί αυτόν από την άλλη καθημερινά διευρυνόταν. Και ήταν επίσης καθαρό ότι από τη στιγμή που ο ηγετικός πυρήνας της Νέας Δημοκρατίας (ο οποίος ταυτίζεται απολύτως με τον κεντρικό πυρήνα της κυβέρνησης) προσπαθούσε ολοφάνερα να απαξιώσει τις απόψεις του «γαλάζιου» ευρωβουλευτή και, επιδεικτικά, ουδείς έμπαινε στον κόπο να συζητήσει μαζί του, η διαγραφή του ήταν υπόθεση συγκυρίας. Πότε δηλαδή ο Κυρ. Μητσοτάκης ή οι Ηρακλείς του Μαξίμου θα έκριναν ότι η παραμονή του θα είχε μεγαλύτερο κόστος από την απομάκρυνσή του.

Προχτές λοιπόν οι επιτελείς του Μαξίμου θεώρησαν ότι αρκετά… ανέχτηκαν τα επικριτικά tweets του ευρωβουλευτή και αποφάσισαν ότι ο Γ. Κύρτσος απομακρύνθηκε… αυτοβούλως από τη ΝΔ, γιατί αυτό προϋποθέτει το άρθρο 5 παρ. 1.2 που επικαλέστηκαν. Και από εδώ αρχίζει… η επιθεώρηση!

Αυτή η «αυτόβουλη» απομάκρυνση, σύμφωνα με το καταστατικό του κυβερνώντος κόμματος, επέρχεται όταν ο «ένοχος» αντιστρατεύεται δημοσίως τις «ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος» ή αμφισβητεί το «κράτος δικαίου και το δημοκρατικό πολίτευμα». Οπότε πλέον μπορούμε όλοι μαζί –ακόμη και όσοι οπαδοί της ΝΔ δεν τα έχουν χαμένα– να αναρωτηθούμε ποιες «αρχές» ακριβώς και ποιο «δίκαιο» αντιστρατεύτηκε ο Κύρτσος.

Η κριτική του πρώην νεοδημοκράτη ευρωβουλευτή είχε πολύ συγκεκριμένους άξονες: την πανδημία και τις εκατόμβες των νεκρών, την εντεινόμενη φτωχοποίηση και την αποτυχία αναχαίτισής της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και πρόσφατα τις διώξεις των δημοσιογράφων που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis.

Ως προς τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Κύρτσος γι’ αυτά τα ζητήματα είναι φανερό ότι δεν μπορεί να υπάρξει θέμα. Γι’ αυτό άλλωστε κανείς «αρμόδιος», από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μέχρι τους δεκάδες «επικοινωνιολόγους» στα κάθε είδους κυβερνητικά γραφεία Τύπου, δεν αντέτεινε το παραμικρό. Επομένως, η μόνο αρχή της ΝΔ την οποία δεν σεβάστηκε ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής δεν μπορεί παρά να είναι η ομερτά!

Αυτό το σπάσιμο της… επιτελικής ομερτά «πληρώνει», ώστε να γίνει σαφές σε όλο τον κομματικό περίγυρο ότι τα πάντα επιτρέπονται, από τις απευθείας αναθέσεις μέχρι τους διορισμούς κολλητών, εκτός από το να μιλάς για όσα θέλει να θάψει ο Μητσοτάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter