Η ενημέρωση ασφυκτιά από το σύστημα Μητσοτάκη

Η ενημέρωση ασφυκτιά από το σύστημα Μητσοτάκη

Από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι του Documento με μοναδικό εργαλείο την ερευνητική δημοσιογραφία έδιναν και δίνουν τη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής που χρεοκόπησαν τη χώρα και συνεχίζουν να τη θεωρούν κάτι σαν τσιφλίκι τους.

Στο πλαίσιο αυτής της μάχης στοχοποιήθηκαν, λοιδορήθηκαν, απομονώθηκαν και επιχειρείται μέχρι και σήμερα να οδηγηθούν σε οικονομική ασφυξία. Εδώ και καιρό είχαμε προειδοποιήσει ότι ο ολισθηρός δρόμος του αποκλεισμού των μη αρεστών φωνών δεν θα σταματήσει φυσικά στο Documento, στον εκδότη του και στους δημοσιογράφους του. 

Οσο δυσκολεύουν τα πράγματα για την κυβέρνηση τόσο θα αυξάνεται η πίεση, ακόμη και από τον λεγόμενο «φιλικό» Τύπο, και θα διευρύνεται ο κύκλος των «εχθρών». 

Προσφάτως η Ελενα Ακρίτα οδηγήθηκε σε παραίτηση από «Τα Νέα» αφού «κόπηκε» άρθρο της για το εξοχικό του Αλέξη Τσίπρα, η διευθύντρια σύνταξης του Βήματος Δήμητρα Κρουστάλλη παραιτήθηκε μόλις την περασμένη Τετάρτη καταγγέλλοντας «ασφυκτικές» πιέσεις από το Μαξίμου μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος των διπλών βιβλίων του ΕΟΔΥ για την πανδημία και ο άνκορμαν του Mega Νίκος Ευαγγελάτος (ένας από τους φιλικούς στην κυβέρνηση δημοσιογράφους) απειλήθηκε ευθέως on camera από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη προκειμένου να είναι λιγότερο επικριτικός στην κυβέρνηση. 

Παράλληλα, δημοσιογράφοι με αναγνωρισμένο έργο όπως ο Γιώργος Αυγερόπουλος και ο Πάνος Χαρίτος βρέθηκαν εκτός δημόσιας τηλεόρασης την ώρα που η τελευταία προσλαμβάνει διαρκώς αρεστούς στο Μαξίμου δημοσιογράφους. 

Αυτό αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. 

Για παράδειγμα αρεστοί στο σύστημα του Κυριάκου Μητσοτάκη δημοσιογράφοι βρίσκουν μόνιμη στέγη στο κρατικό ΑΠΕ. 

Με απλά ελληνικά, η παρέμβαση του Μαξίμου στον κρίσιμο για κάθε δημοκρατία τομέα της ενημέρωσης είναι δεδομένη, το ερώτημα είναι εάν θα υπάρξει ενιαία και συγκροτημένη αντίδραση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter