Η ελπίδα είναι εδώ

Η ελπίδα είναι εδώ

Οι βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιούνη αποτύπωσαν έναν γενικά αρνητικό συσχετισμό δύναμης, στον οποίο μοναδική χαραμάδα αισιοδοξίας ήταν η σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά σε σχέση με το 2019. Εκφράζεται μια δυναμική ανόδου της επιρροής του ΚΚΕ σε εργατικές – λαϊκές συνοικίες, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα την τρίτη θέση στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, με υψηλά ποσοστά στις γυναίκες και στους άντρες εργατοϋπαλλήλους, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ελευθεροεπαγγελματίες, βιοπαλαιστές αγρότες και ιδιαίτερα στη νεολαία, που έχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση από την εκλογική της έκφραση.

Το κύρος του ΚΚΕ είναι καταστάλαγμα των αγώνων που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, στους οποίους οι δυνάμεις του ΚΚΕ πρωτοστάτησαν. Αποτυπώνει ακόμη την προσπάθεια να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν, κρατώντας άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος ως μοναδική διέξοδο για τον λαό της χώρας.

Με την ίδια αποφασιστικότητα συνεχίζουμε, έχοντας επίγνωση ότι ο πολιτικός συσχετισμός παραμένει αρνητικός, γιατί τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να εγκλωβίζουν την εργατική – λαϊκή ψήφο χωρίς να σημαίνει ότι έχουν συναίνεση στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις τους. Αυτό ισχύει ακόμη και για λαϊκό κόσμο που ψήφισε ΝΔ με βαριά καρδιά. Στοιχεία του αρνητικού συσχετισμού είναι και η απογοήτευση και η ηττοπάθεια που καλλιεργεί συστηματικά η σοσιαλδημοκρατία μέσω της νομιμοποίησης αντιλαϊκών πολιτικών. Γι’ αυτό και η απάντηση δεν βρίσκεται στην προσπάθεια να αναστηλωθεί η σοσιαλδημοκρατία με τις διεργασίες που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ (μετά και την εκλογική του καθίζηση) αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, αφού το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι ένας νέος φαύλος κύκλος ψευδαισθήσεων κι αυταπατών.

Το «φάρμακο» στην απογοήτευση βρίσκεται στις γραμμές του οργανωμένου κινήματος, εκεί που αναπτύσσεται η κοινή δράση και δυναμώνει η συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αυτήν τη μάχη συνεχίζουμε να δίνουμε αποφασιστικά μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους απέναντι στην αντιλαϊκή ατζέντα της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, που «τρέχει» τις δεσμεύσεις της ΕΕ, τους όρους και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και πολλά ακόμη που κάθε άλλο παρά οδηγούν σε «καλύτερους μισθούς, υγεία και κράτος» προς όφελος του λαού. Την ίδια στιγμή, ετοιμάζεται να εμπλέξει ακόμη πιο βαθιά την Ελλάδα στους επικίνδυνους νατοϊκούς σχεδιασμούς, έχοντας εξασφαλισμένη τη συναίνεση των υπόλοιπων κομμάτων του συστήματος.

Απέναντι βρίσκεται το ΚΚΕ, αναλαμβάνοντας τη μεγάλη ευθύνη να είναι 100% μαχητική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από τη Βουλή. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανάπτυξη και τον προσανατολισμό της εργατικής – λαϊκής πάλης. Οπως κάναμε αυτές τις μέρες στις συνεχόμενες κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς, για την επανασύνδεση του ρεύματος σε λαϊκά σπίτια όπως στους Αγίους Αναργύρους, στις κινητοποιήσεις για σύγχρονα, ασφαλή σχολεία όπως στο Αιγάλεω.

Χωρίς καμία καθυστέρηση, η αυξημένη δύναμη του ΚΚΕ έχει κατατεθεί στους αγώνες των εργαζομένων για αυξήσεις σε μισθούς, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο της στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων πάνω στην οποία στηρίζεται και το περίφημο «τουριστικό θαύμα».

Συνεχίζουμε τη μάχη για να απομονωθούν από το εργατικό – λαϊκό κίνημα τα φασιστικά και ακροδεξιά μορφώματα, που οι ρίζες τους βρίσκονται στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και το κράτος.

Εχουμε ακλόνητη πίστη πως οι συσχετισμοί αλλάζουν στον δρόμο της ταξικής πάλης, των συντονισμένων εργατικών – λαϊκών αγώνων, στον δρόμο της ανατροπής.

Η Βιβή Δάγκα είναι βουλευτής ΚΚΕ στον Β2′ Δυτικό Τομέα Αθηνών και μέλος της ΚΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter