Η ελληνική αποστολή αποθέωσε τον «ασημένιο» Απόστολο Χρήστου στο Ολυμπιακό Χωριό (Videos)

Έγραψε ιστορία ο Απόστολος Χρήστου που έφερε το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που παίρνει μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο τεράστιος αθλητής έγινε δεκτός μέσα σε αποθέωση στο Ολυμπιακό Χωριό, με τα μέλη της ελληνικής αποστολής να γιορτάζουν με την ψυχή τους το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας.

Η Κούρσα της ζωής του

Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε 2ος και μάλιστα άγγιξε το χρυσό μετάλλιο, πριν πανηγυρίσει με την ψυχή του το ασημένιο.

Ο Χρήστου μπήκε δυνατά στην κούρσα και προπορευόταν στο πρώτο 50άρι και 100άρι, ενώ στα 150 μέτρα είχε διαφορά 1.06 δευτερολέπτου από τους διώκτες του.

Στο τέλος έμεινε από δυνάμεις και προσπεράστηκε από τον Ούγγρο Κος, αλλά άντεξε να αφήσει πίοω τους υπόλοιπους.

Ο υπέροχος Χρήστου τερμάτισε σε 1:54.82, έναντι 1:54.26 του Χούμπερ Κος. Ο Ελβετός Μιτιούκοφ ήταν τρίτος με 1:54.85 και ο Γάλλος Τομά τέταρτος με 1:55.38, ένα εκατοστό μπροστά από τον Αμερικανό Τζόουνς.

Ο Έλληνας κολυμβητής είχε τερματίσει 4ος στα 100μ ύπτιο και μάλιστα τότε δήλωνε, απογοητευμένος, ότι σκεφτόταν να τα παρατήσει και να κατεβεί μόνο στη σκυταλοδρομία.

Δείτε την απονομή:

 

Διαβάστε επίσης:

Οι ωραίοι έχουν χρέη

Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Επιστρέφουν τα «40άρια»

Έφτασαν στις ΗΠΑ οι κρατούμενοι που ανταλλάχθηκαν με τη Ρωσία – Τους υποδέχθηκαν Μπάιντεν και Χάρις (Photos)

Μετά το ΕΣΥ ο Αδωνης θερίζει θύελλες και στη ΝΔ – Οι αυταρχικές πρωτοβουλίες για τους ιδιώτες γιατρούς προκαλούν εσωκομματικό «εμφύλιο»

Σάρον Στόουν: Με μαυρισμένο μάτι στις διακοπές της στην Τουρκία – «Αυτό το ταξίδι ήταν σκληρό»

Ισραήλ: Τρόμος στον αέρα για αντίποινα στη δολοφονία Χανίγια – Εγκαταλείπουν χιλιάδες πολίτες, μπλακ άουτ στις αεροπορικές