Η Ελλάδα πέφτει με ταχύτητα στον τοίχο

Το απόλυτο δημιούργημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η κατάσταση στην οποία εισέρχεται από αύριο Σάββατο η Ελλάδα.

Μια κατεστραμμένη κοινωνικά και οικονομικά χώρα, αθωράκιστη απέναντι στον κορονοϊό και με τους πολίτες της χωρίς ψυχή να κοιτούν τους καταστροφείς χωρίς ίχνος αντίδρασης.

Εδώ και δεκαεπτά μήνες η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης καταστρέφει συστηματικά τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Διαλύει ότι έχει αποκτηθεί με δύσκολους αγώνες, περνώντας από τη Βουλή νέο πτωχευτικό νόμο, νέες εργασιακές σχέσεις, διάλυση του δημόσιου τομέα σε υγεία, παιδεία, κοινωνικά επιδόματα.

Με λίστες Πέτσα για τα δικά τους ΜΜΕ, με συνεχή δώρα στους φίλους μεγαλοεπιχειρηματίες, με κατάργηση διαδηλώσεων και απεργιών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του χωρίς αιδώ ρίχνουν ολόκληρη την ευθύνη του lockdown στους πολίτες. Παρουσιάζουν ότι όλα πάνε καλά στην υγεία, ότι υπάρχει επάρκεια στις ΜΕΘ, ότι στα σχολεία είναι πολύ καλύτερα να υπάρχουν τάξεις με 27 παιδιά παρά με 15, ότι τα Μέσα μαζικής Μεταφοράς ονομάζονται έτσι γιατί κάνουν μαζική μεταφορά πολιτών και δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα παραπάνω.

Τα καλολαδωμένα Μέσα Ενημέρωσης, βασιλικότερα του βασιλέως, υμνούν τον μεγάλο τιμονιέρη, ο οποίος οδηγεί με ταχύτητα τη χώρα στον τοίχο.

Και η πλειοψηφία των πολιτών άναυδη παρακολουθεί την καταστροφή της, αποχαυνωμένη στα social media με τον φόβο του αύριο αποτυπωμένο στα μάτια τους.

Η δεξιά παράταξη που κατέστρεψε πολλάκις την Ελλάδα, που συνεργάστηκε με οποιονδήποτε κατακτητή πέρασε από τη χώρα, σαν τον αιγύπτιο Ιμπραήμ ισοπεδώνει την ελληνική κοινωνία.

Με την πολιτική της και ενώ έχει θέσει όλους τους δείκτες της οικονομίας και της υγείας εκτός ελέγχου, ζητάει νέες θυσίες ενώ έχει γκρεμίσει όλα τα προστατευτικά φράγματα που είχαν στηθεί μεταπολεμικά.

Με έναν ανεκδιήγητο πρωθυπουργό, ο οποίος αλλάζει πολιτική κάθε δύο ημέρες μη έχοντας καμία επαφή με την πραγματικότητα, η Ελλάδα ετοιμάζεται να ζήσει έναν χειμώνα που θα προσομοιάζει με το σκληρό χειμώνα του 1941-42.

Και μόνο οι 29 χθεσινοί θάνατοι με τα σχεδόν 3.000 νέα κρούσματα και τις 187 ΜΕΘ δείχνουν το μέγεθος του εφιάλτη που έχει ένα όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης.

documentonews.gr