Η Ελλάδα αναλαμβάνει τη διοίκηση εν πλω της επιχείρησης IRINI που εφαρμόζει το εμπάρκο όπλων στη Λιβύη

Η Ελλάδα αναλαμβάνει τη διοίκηση εν πλω της επιχείρησης IRINI που εφαρμόζει το εμπάρκο όπλων στη Λιβύη

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όπου η Τουρκία διεκδικεί όλο και πιο αναβαθμισμένο ρόλο, την διοίκηση εν πλω (COM FHQ) της επιχείρησης «IRINI» ανέλαβε ο αρχιπλοίαρχος Προκόπιος Χαρίτος ΠΝ.

H τελετή παράδοσης των καθηκόντων διοικητού εν πλω της επιχείρησης «IRINI» από τον Ιταλό υποναύαρχο Armando Simi στον αρχιπλοίαρχο Προκόπιο Χαρίτο ΠΝ, πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, στη ναυτική βάση του Τάραντα της Ιταλίας, παρουσία του Ιταλού διοικητή της επιχείρησης «IRINI» υποναυάρχου Valentino Rinaldi.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ο αρχιπλοίαρχος Προκόπιος Χαρίτος ΠΝ πρόκειται να εκτελέσει τα καθήκοντά του κατά τους επόμενους 6 μήνες, με πλοίο έδρας διοικητού τη φρεγάτα «Λήμνος», υποστηριζόμενος από το Εν Πλω Επιτελείο της επιχείρησης (FHQ), το οποίο μεταξύ άλλων στελεχώνεται και από Έλληνες επιτελείς.

Η επιχείρηση IRINI, έχει σαν στόχο την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ στην Λιβύη, ενώ παράλληλα στοχεύει στη διάβρωση των δικτύων διακίνησης ανθρώπων και παράτυπων μεταναστών. Η Τουρκία, η οποία έχει εξασφαλίσει σημαντική παρουσία στη Λιβύη, εδώ και αρκετούς μήνες, αρνείται τις επιθεωρήσεις σε τουρκικά πλοία με προορισμό ή αφετηρία τα λιβυκά λιμάνια. Είναι προφανές πως η άρνηση της αυτή, γίνεται κατά παράβαση της απόφασης του ΟΗΕ ενώ υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες ότι η Τουρκία παρακάμπτει εν τοις πράγμασι το εμπάργκο. Σε αυτό το πλαίσιο, μένει να φανεί αν υπό τη νέα διοίκηση θα υπάρξει κάποια πιο σκληρή πολιτική ως προς την εφαρμογή της απόφασης του ΟΗΕ και πως αυτή θα επηρεάσει τις ισορροπίες στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης

Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε διαμέρισμα 1,2 εκατ. στη Βασιλίσσης Σοφίας

Καταπέλτης για Καλλιάνο, δικαίωση για τον γιατρό η ΕΔΕ του «Αττικόν» – Το Documento αποκαλύπτει το πόρισμα

Μάχες «μέχρις εσχάτων» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Το Σάββατο η κρίσιμη Kεντρική Eπιτροπή για Κασσελάκη

Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Μαρίν Λεπέν – Οι «γκρίζες ζώνες» στα παχυλά επιδόματα των ευρωβουλευτών

Εύβοια: Μαχαίρωσε και σκότωσε τον θείο του μέσα στο σπίτι του – Συνελήφθη ο 38χρονος δράστης

Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα με ανέμους 260 χλμ./ώρα – Δραματικές εκκλήσεις για εκκενώσεις (Videos)

Γάζα: Εκεί που σταύρωσαν την ανθρωπιά

Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Συναυλία για Τέμπη: «Να μεταδοθεί δωρεάν με live streaming» – Η ανάρτηση του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter