Η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου είναι μέρος ρυπαρού δικτύου, σύμφωνα με τον Μητσοτάκη

Μέρος των ρυπαρών δικτύων της ΕΥΠ είναι σύμφωνα με τη λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη και του εκπροσώπου του Γιάννη Οικονόμου, και η εισαγγελέας των υπηρεσιών πληροφοριών Ελένη Βλάχου. Πρόκειται για τη λειτουργό η οποία είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο νομιμότητας των αιτημάτων για τις παρακολουθήσεις, δηλαδή για εκείνη η οποία έλεγξε και έκρινε ότι ορθώς έπρεπε να παρακολουθηθούν για λόγους εθνικής ασφάλειας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, ο υπουργός Εργασίας κ.ά.

Η Βασιλική Βλάχου, έχει υπογράψει και τις έξι διατάξεις παρακολούθησης προσώπων τις οποίες επιβεβαίωσε η έρευνα της ΑΔΑΕ. Μάλιστα δεν έκανε απλώς μία φορά έλεγχο νομιμότητας, αλλά ενέκρινε τη συνέχιση των παρακολουθήσεων για μεγάλα διαστήματα. Για τον στόχο 5046c μάλιστα, δηλαδή για τον Κωστή Χατζηδάκη υπέγραψε ώστε να παρακολουθείται επί οκτώ μήνες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, έδωσε την έγκριση ώστε οι παρακολουθήσεις να γίνονται επί δύο ολόκληρα χρόνια.

Δεδομένων των παραπάνω, και αφού κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ΕΥΠ της οποίας προΐσταται, δρούσε ρυπαρό δίκτυο, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή η Βασιλική Βλάχου είναι μέρος του ρυπαρού δικτύου που μεθοδεύει κάτω από τη μύτη του πρωθυπουργού τις παρακολουθήσεις ακόμη και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων ή ορθώς διέταξε την παρακολούθηση και επομένως κανένα τέτοιο δίκτυο δεν λειτουργεί στην ΕΥΠ.

Αν συμβαίνει το πρώτο, είναι απορίας άξιο γιατί η εισαγγελέας παραμένει στη θέση της αλλά και γιατί δεν διώκεται ποινικά. Γιατί δηλαδή ο πρωθυπουργός ανέχεται το μέρος του ρυπαρού δικτύου να συνεχίζει να υπογράφει διατάξεις παρακολούθησης. Αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε  σημαίνει ότι η ΕΥΠ βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αυτονοήτως την ευθύνη για την παρακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει το Documento, τον περασμένο Σεπτέμβριο διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος της εισαγγελέως της ΕΥΠ, ώστε να διερευνηθεί αν έδρασε από αμέλεια ή δόλο στην υπόθεση σκανδάλου των υποκλοπών, ωστόσο μέχρι και πριν από λίγες ημέρες δεν είχε παραδοθεί κάποιο πόρισμα σε σχέση με τη δράση της στις υπηρεσίες πληροφοριών.