Η εικονική και η πεισματάρα

Η εικονική και η πεισματάρα

Η πραγματικότητα είναι πεισματάρα, λένε, αφού στέκεται ξεροκέφαλα απέναντι στις σκοπιμότητες που δημιουργούν μιαν άλλη –εικονική ετούτη– πραγματικότητα.

Μια εικονική πραγματικότητα που ό,τι βλάπτει τους πολιτικούς φίλους τους το εξαφανίζουν από τη δημόσια σφαίρα και ό,τι στοχοποιεί τους πολιτικούς τους αντιπάλους το αναδεικνύουν και το φωτίζουν βαφτίζοντάς το πρωτοφανές σκάνδαλο (ή σκευωρία, αναλόγως πώς τους βολεύει, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα).

Η τραγωδία των Τεμπών διαχώρισε κάθετα τον πολιτικό χρόνο και δημιούργησε ένα τεράστιο χάσμα, το οποίο απέκοψε ολοκληρωτικά την πριν από τη μετά το δυστύχημα πραγματικότητα.

Τίποτε πλέον δεν είναι ίδιο, κανένα ψευδεπίγραφο αφήγημα δεν μπορεί να γεφυρώσει την εικονική – τηλεοπτική με την αποκαλυφθείσα πραγματικότητα της κόλασης.

Η κάθαρση δεν είναι απλώς παλλαϊκό αίτημα, αποτελεί μονόδρομο και αναγκαία συνθήκη που οδηγεί αναπόδραστα στην αποκάλυψη και στον δίκαιο επιμερισμό των ευθυνών, στην παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και τη δημιουργία άμεσα όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα διασφαλίσουν ότι το σύνθημα «ποτέ ξανά» θα καταστεί απαράβατη συνθήκη.

Η διάχυση των ευθυνών διά της «διαχρονικότητας των παθογενειών», οι κούφιες προσχηματικές συγγνώμες «εξ ονόματος όλων όσοι κυβέρνησαν», οι τεθλιμμένες φάτσες που παγώνουν όσο διαρκούν τα φλας των φωτογράφων, οι νέες υποσχέσεις της δήθεν θεραπείας με τις παλιές συνταγές της πρόκλησης βαριάς τοξικότητας, ο Γιώργος Γεραπετρίτης των αισχρολογικών ψεμάτων και ο Γιάννης Οικονόμου της μπουρδολογίας περί πολακισμού που ευθύνεται για το «έγκλημα» αποτελούν το επίτομο λυσάρι της άσκησης «Tις πταίει για την τραγωδία των Τεμπών;». Κύριοι της κυβέρνησης: H απάντηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο στις 20.1.2023 για την ασφάλεια των επιβατών στο τρενάκι του Πηλίου είναι ή όχι εικονική πραγματικότητα;

Ελεγε ο υπουργός: «Αυτήν τη στιγμή οι ίδιες προδιαγραφές ασφαλείας που ισχύουν για το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη ισχύουν και για το τρενάκι του Πηλίου. Μια υπεύθυνη πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των επιβατών».

Η Κομισιόν παρέπεμψε πρόσφατα στο δικαστήριο της ΕΕ τη χώρα μας καθώς δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου. Η παραπομπή είναι ή όχι πεισματάρα πραγματικότητα;

Το σωματείο των μηχανοδηγών του ΟΣΕ έστελνε υπομνήματα και εξώδικα (σημειώνοντας ότι «θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές») για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών και εσείς τους αγνοούσατε και όταν προκήρυσσαν απεργίες τις κρίνατε παράνομες και καταχρηστικές. Ποια είναι εικονική και ποια πεισματάρα πραγματικότητα, ο αγώνας των εργαζομένων ή η δική σας αδιαφορία;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter