Η εγκληματική οργάνωση του Τραμπ στο εδώλιο

Η εγκληματική οργάνωση του Τραμπ στο εδώλιο

Σε απολογία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για κατηγορίες που ταιριάζουν σε… μαφιόζο

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κλείσουν όσο εύκολα θα ήθελαν το κεφάλαιο των πρωτοφανών για την πολιτική ιστορία τους γεγονότων που άνοιξε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος οδηγήθηκε μέσα στη βδομάδα και πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης, αυτήν τη φορά στην Τζόρτζια, ώστε να περάσει από τις τυπικές νομικές διαδικασίες που μπορεί να τον στείλουν ακόμη και στη φυλακή. Πριν από την παράδοση του λαϊκιστή πολιτικού στη Δικαιοσύνη προηγήθηκαν εκείνες γνωστών συνεργατών του όπως ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο Σίντνεϊ Πάουελ και η Τζένα Ελις και ακόμη ενός πρώην δικηγόρου του, του Τζον Ιστμαν, ο οποίος παραδόθηκε την Τρίτη. Βέβαια, για τον Τραμπ η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα γνώριμη, καθώς την έχει ακολουθήσει για άλλες υποθέσεις ακόμη τρεις φορές φέτος. Ο προπορευόμενος σε όλες τις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων έχει χαρακτηρίσει όλες τις κατηγορίες εναντίον του «πολιτικά υποκινούμενες», στρώνοντας το χαλί για μια ταραχώδη προεκλογική περίοδο, η οποία θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τις ΗΠΑ και τον ίδιο, είτε τελειώσει με νίκη είτε με ήττα του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Κατηγορίες για… μαφία

Η υπόθεση εναντίον του Τραμπ και 18 συνεργατών του αφορά την απόπειρα ανατροπής τής ήττας του πρώην προέδρου στις εκλογές του 2020 στην πολιτεία της Τζόρτζια. Οι εισαγγελείς στην υπόθεση αυτή έκαναν χρήση νόμων που συνηθίζεται να εφαρμόζονται σε μαφιόζους και οργανωμένο έγκλημα και κατηγόρησαν τον πρώην πρόεδρο, δικηγόρους και συνεργάτες του για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ώστε να παραμείνει στην εξουσία.

Το σχεδόν 100 σελίδων κατηγορητήριο περιγράφει δεκάδες πρωτοβουλίες που πήρε ο Τραμπ με σκοπό να αναιρέσει την ήττα του, συμπεριλαμβανομένων της εντολής προς τον Ρεπουμπλικάνο υπουργό Εξωτερικών της πολιτείας της Τζόρτζια να του βρει επαρκείς ψήφους για να κερδίσει σε αυτή την αμφίρροπη πολιτεία (battleground state), της παρενόχλησης εργαζόμενου σε εκλογικά κέντρα τον οποίο ψευδώς κατηγόρησαν ότι μετρούσε ψήφους υπέρ του Μπάιντεν και της προσπάθειας να πείσει τους βουλευτές της Τζόρτζια να αγνοήσουν τη βούληση των ψηφοφόρων και να διορίσουν νέο σώμα εκλεκτόρων θετικά διακείμενων προς αυτόν. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και η προσπάθεια ενός δικηγόρου του που είχε πρόσβαση σε μηχανήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε μια επαρχία της Τζόρτζια να κλέψει δεδομένα!

Η πορνοστάρ και η εισβολή

Το τελευταίο κατηγορητήριο είναι ένα από τα τέσσερα που έχουν σχηματιστεί για τον πληθωρικό Τραμπ τους τελευταίους μήνες. Το πρώτο κατηγορητήριο, τον Μάρτιο, ήθελε τον Τραμπ να προσπαθεί να κρύψει με… δημιουργική λογιστική την πληρωμή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για υποτιθέμενη σχέση τους. Στη συνέχεια ήρθε η υπόθεση της Φλόριντα με τα απόρρητα αρχεία που κατείχε παράνομα στην έπαυλή του και τα οποία αρνήθηκε να παραδώσει όταν του ζητήθηκε. Η τρίτη υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην Ουάσινγκτον, με κατηγορίες παρόμοιες με εκείνες στην Τζόρτζια, και για την επανειλημμένη προβολή του ψευδούς ισχυρισμού ότι του «κλάπηκε» η νίκη και σε αυτή την πολιτεία το 2020. Τα ψέματα αυτά συνέβαλαν ώστε να εισβάλουν οι οπαδοί του στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter