H E.E. καλεί την Γεωργία να αποσύρει το νομοσχέδιο που περιορίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+

H E.E. καλεί την Γεωργία να αποσύρει το νομοσχέδιο που περιορίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε την Τετάρτη (18 Σεπτεμβρίου) τη Γεωργία να αποσύρει ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τις «οικογενειακές αξίες» που καταγγέλλεται ότι περιορίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, προειδοποιώντας ότι θα βλάψει τις πιθανότητες ένταξης της χώρας στο μπλοκ.

«Καλώ τη Γεωργία να αποσύρει αυτή τη νομοθεσία, εκτροχιάζοντας περαιτέρω τη χώρα από την πορεία της προς την ΕΕ», ανέφερε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο X, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Γεωργίας θα «αυξήσει τις διακρίσεις & τον στιγματισμό.»

 

Οι Βουλευτές της Γεωργίας ενέκριναν την Τρίτη, την τρίτη και τελική ανάγνωση ενός νόμου για τις «οικογενειακές αξίες και την προστασία των ανηλίκων» που θα επιβάλει σαρωτικούς περιορισμούς στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Διαβάστε επίσης: Η Γεωργία εναρμονίζεται με την Μόσχα και ψηφίζει νόμους κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Το νομοσχέδιο θα αποτελέσει τη νομική βάση για να απαγορευθούν οι εκδηλώσεις Υπερηφάνειας και η δημόσια επίδειξη της σημαίας του ουράνιου τόξου των ΛΟΑΤΚΙ+ ενώ θα αποτελέσει επίσης βάση για να στηρίξει την λογοκρισία σε ταινίες και βιβλία.

Οι ηγέτες του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Όνειρο λένε ότι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση των παραδοσιακών ηθικών προτύπων στη Γεωργία, της οποίας η βαθιά συντηρητική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μεγάλη επιρροή.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα, το οποίο το 2014 ψήφισε νόμο για την απαγόρευση των διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ πριν στραφεί αργότερα σε πιο συντηρητικές θέσεις, παραμένει το πιο δημοφιλές στη Γεωργία, αν και έχει χάσει έδαφος από το 2020, όταν κέρδισε μια οριακή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Σε μια διαφήμιση του κυβερνώντος κόμματος που προβλήθηκε στη γεωργιανή τηλεόραση, το πρόσωπο του διευθυντή του Pride εμφανίζεται δίπλα στις λέξεις: «Όχι στην ηθική υποβάθμιση».

Διαβάστε επίσης:

Μυστήριο με τους βομβητές που σκόρπισαν τον τρόμο στον Λίβανο – «Κατασκευάστηκαν στην Ουγγαρία»

Γαλλία – Υπόθεση Πελικό: Ομολόγησε και ο μιμητής του – «Είμαι εγκληματίας και βιαστής»

Tagesspiegel: «Η Χεζμπολάχ απειλεί με αντίποινα το Ισραήλ για τις εκρήξεις βομβητών»

Τι είναι οι βομβητές που σκόρπισαν τον τρόμο στον Λίβανο – Πώς λειτουργούν

NYT: Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά τους βομβητές της Χεζμπολάχ – Πώς τα πυροδότησε, τα τρία σενάρια

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter