O Nόμος λέει: «Σύμβαση αισχροκερδής είναι άκυρη»
Η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ιωάννα Κολοβού με την Εθνική Τράπεζα είναι άκυρη ως αισχροκερδής λόγω αθέμιτων επιτοκίων και υπέρμετρα ανώτερα των νομίμων. Δεν επιτρέπεται και φυσικά δεν υπάρχει από την Εθνική Τράπεζα άγνοια του Νόμου και του Κανονιστικού Πλαισίου λειτουργίας της, η οποία παρανόμως και δολίως προσφέρει στους δανειολήπτες συμβάσεις που εμπεριέχουν αισχροκερδείς, παράνομους και καταχρηστικούς όρους.
Είναι επίσης Ευθύνη της Πολιτείας, μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος, να ελέγχει εκ των προτέρων ότι αυτές οι προδιατυπωμένες συμβάσεις που προσφέρουν οι τράπεζες, στους δανειολήπτες είναι σύμφωνες με τον Νόμο και όχι αισχροκερδής, κάτι το οποίο δεν έκανε και δεν κάνει.
«Υπάρχει ένα αξίωμα: Ο Δικαστής οφείλει να γνωρίζει και να εφαρμόζει τον Νόμο, λαμβάνοντας υπόψη επίσης στις αποφάσεις του την κοινή Λογική, το Δίκαιο και τo Hθικό, έννοιες ευρύτερες του Νόμου».
Είναι τεράστιες οι Ευθύνες της Δικαιοσύνης διότι ο Δικαστής που υπέγραψε και εξέδωσε την Διαταγή Πληρωμής, όφειλε ΠΡΙΝ, να ελέγξει αυτεπαγγέλτως την προέλευση και την νομιμότητα του χρέους και απαραιτήτως επίσης την νομιμότητα της σύμβασης, κάτι το οποίο επιπόλαια ενεργώντας δεν έκανε, ενώ είχε καθήκον εκ της θέσεως του γι’αυτό.
Αποτέλεσμα αυτής της Παράνομης Διαταγής Πληρωμής είναι ο εκτελεστός τίτλος με βάση τον οποίο έγινε η κατάσχεση της μοναδικής και πρώτης κατοικίας της Κολοβού Ιωάννας η οποία είναι ο ορισμός του ευάλωτου δανειολήπτη (χαμηλοσυνταξιούχος, μονογονεϊκή οικογένεια, βαριά ασθενής) και οδηγηθήκαμε έτσι σήμερα στην διαδικασία βιαίης και βάναυσης έξωσης από το σπίτι της.
Όλη η διαδικασία δεν είναι μόνο άδικη άλλα και ΠΑΡΑΝΟΜΗ εν τη γενέσει της.
Σήμερα, μέσω της έξωσης της Ιωάννας Κολοβού, βλέπουμε όλοι να γελοιοποιείται συνολικά το Κράτος Δικαίου και οι Θεσμοί του με επίφαση και επίκληση μιας ανύπαρκτης νομιμότητος.
Βλέπουμε σε ’’ Ζωντανή Σύνδεση’’ μια βάναυση διαφορετική μορφή βιασμού, τον οποίο αν και εφόσον αφήσουμε να συμβεί, θα είμαστε όλοι συνένοχοι, και ως Πολίτες θα πρέπει να ντρεπόμαστε για την Πολιτεία και την Κοινωνία μας.
Σημαντικές παρατηρήσεις:
- Τονίζω ότι από το χρέος των 10-15.000 ευρώ από της σύμβασης του 2011 ‘’όλα σε ένα νοικοκυρεμένα’’ της Εθνικής Τράπεζας, η Ιωάννα Κολοβού δεν πήρε κανένα ποσό στα χέρια της, αλλά είναι απλά και μόνο μια λογιστική εγγραφή.
- Στο συνολό του, πιθανόν, το ανωτέρω χρέος να είναι ανύπαρκτο και δημιουργήθηκε από αισχροκερδή και παράνομα επιτόκια που χρησιμοποίησε η Εθνική Τράπεζα στις Πιστωτικές Κάρτες ύψους 20% για το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2011 και το οποίο εν συνεχεία κεφαλαιοποίησε, τόκισε και επανατόκισε.
Δηλαδή, δεν υπάρχει κανένα ‘’ΝΟΜΙΜΟ ΧΡΕΟΣ’’ της Ιωάννας Κολοβού στην Εθνική Τράπεζα και η απαίτηση της Τράπεζας είναι Νομικα και Ηθικά ανύπαρκτη.
Η Ιωάννα Κολοβού το 2011 δεν χρωστούσε στην Εθνική Τράπεζα και το αρχικό τάχα χρέος της σε αυτήν τότε, είναι απλά και μόνο μια λογιστική εγγραφή.»
Πολιτική Παρατήρηση
Παρά το γεγονός ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τον Ιούνιο του 2022 ανέφερε ότι το θέμα της Ιωάννας Κολοβού είναι υπαρκτό και θα υπάρξει προσπάθεια από την Κυβέρνηση και την Πολιτεία να επιλυθεί και παρόλο που γνωστοποιήσαμε το θέμα μέσω επιστολής στον Πρωθυπουργό και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν έγινε ουδεμία ενέργεια, αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση, εδώ και 4 μήνες.
Η υπόθεση της Ιωάννας Κολοβού είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ και έγινε αναφορά από το κ. Τσίπρα στην Βουλή τον Ιούλιο 2022.
Κανείς όμως δεν ασχολήθηκε τόσο όσο απαιτούνταν, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα και να μην οδηγηθεί σε βίαιη έξωση σήμερα από το σπίτι της.
Παρατήρηση σχετικά με την Εθνική Τράπεζα
Η Ιωάννα Κολοβού πάντα ήθελε και προσπαθούσε εναγωνίως να ρυθμίσει με ‘’βιώσιμο τρόπο’’ την όποια ΄΄νόμιμη οφειλή΄΄ της.
Η Εθνική Τράπεζα, η εταιρεία διαχείρισης και οι δικηγόροι της, ουδέποτε όμως από το 2014 έως σήμερα, προσέφεραν στην ευάλωτη δανειολήπτρια Ιωάννα Κολοβού, οικονομική πρόταση ρύθμισης της όποιας ‘’νόμιμης οφειλής’’ της που να οδηγεί με ‘’βιώσιμο τρόπο’’στην εξόφληση της, ως όφειλαν Ηθικά, αλλά και Νομικά, βάση του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος. »
Ο Παύλος Φραγκιαδάκης είναι οικονομολόγος – διαμεσολαβητής
Διαβάστε επίσης