Η βροχή «έσβησε» τον πρώτο «δροσιστικό» δρόμο της Αθήνας (Photos)

«Χάλασε» από τη βροχή ο πρώτος λευκός δρόμος που δημιουργήθηκε στην Αθήνα, δοκιμαστικά, με στόχο να «δροσίζεται» η πόλη και να συμβάλλει στο να μειωθούν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Το ειδικό υλικό αντανακλαστικής επίστρωσης ασφάλτου CoolSeal τοποθετήθηκε την Κυριακή, στην οδό Βορέου, στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, παρά το γεγονός ότι οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα και τελικά η βροχή κατέστρεψε το υλικό, το οποίο έχει ειδικές προδιαγραφές, τόσο για την τοποθέτησή του , όσο και για τη σταθεροποίησή του.

Η σταθεροποίηση του υλικού αυτού, που έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο Λος Άντζελες, χρειάζεται αρκετές ώρες στεγανοποίησης, η βροχή ωστόσο… μπήκε σφήνα, με αποτέλεσμα να «ξεβάψει».

Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελένη Μυριβήλη, σχολίασε την αποτυχημένη προσπάθεια του δήμου στο Facebook γράφοντας:

«Η αστάθεια του καιρού, αυτή η βροχή, μας έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Το ξέραμε ότι ήταν ρίσκο. Αλλά με τους ανθρώπους της Guard Top που είναι στην Αθήνα αποφασίσαμε να το τολμίσουμε. Κανονικά πρέπει να μείνει 24 ώρες στεγνό. Θα το φτιάξουμε, με νέα εφαρμογή, μόλις σταθεροποιηθεί ο καιρός! Έχουμε υλικό, τεχνογνωσία και καθοδήγηση!».

Η αστάθεια του καιρού, αυτή η βροχή, μας έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Το ξέραμε ότι ήταν ρίσκο. Αλλά με τους ανθρώπους…

Gepostet von Eleni Myrivili am Sonntag, 24. Juni 2018