H Βίκυ Φλέσσα συνεχίζει την προεκλογική σαπουνόπερα – s01e02: Καρυωτάκης

H Βίκυ Φλέσσα συνεχίζει την προεκλογική σαπουνόπερα – s01e02: Καρυωτάκης

Τα νέα γυρίσματα της Βίκυ Φλέσσα, μετά το «Πρώτο Θέμα» έγιναν στην όμορφη Πρέβεζα.

Και αφού στο πρώτο επεισόδιο της πορείας της υποψήφιας της ΝΔ μάθαμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός, ο πιο ταλαντούχος και έξυπνος Έλληνας πολιτικός αρχηγός, πως η ΕΡΤ έχει καταντήσει Πράβντα, σειρά στο δεύτερο επεισόδιο είχε ο Καρυωτάκης και το όραμα πολιτισμού της δημοσιογράφου…

Και επειδή η κυρία Φλέσσα συνεχίζει το «έτσι χωρίς πρόγραμμα» απόρησε πως «ο Καρυωτάκης ήταν τόσο λυπημένος σε μια υπέροχη πόλη».

Βέβαια, αν ήξερε κάτι παραπάνω για τον ποιητή και πεζογράφο Κώστα Καρυωτάκη θα γνώρισε γιατί ήταν τόσο λυπημένος… αλλά προφανώς αυτά είναι λεπτομέρειες. Αν το έχει ακόμα απορία, θα της το εξηγήσουμε εμείς:

Πέρα από τις ίδιες τις περιπέτειες της ζωής, η ερωτική του ζωή περνάει πολλές κρίσεις ενώ από το 1922 μαθαίνει πως νοσεί από σύφιλη, αρρώστια τότε ανίατη που αποτελούσε τότε και κοινωνικό στίγμα. Χωρίζει από τον έρωτά του, την επίσης ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη που αρραβωνιάζεται έναν δικηγόρο, στη συνέχεια πηγαίνει στο Παρίσι όπου προσβάλλεται από φυματίωση, επιστρέφει στην Ελλάδα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σωτηρία…

Αυτά και άλλα πολλά για να την βοηθήσουμε…

Αλλά απορίας άξιο είναι το πολιτιστικό όραμα της Βίκυ Φλέσσα η οποία παρεμπιπτόντως χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «φιλοευρωπαϊστή»…

Εκεί λοιπόν στην περιοδεία της ψάχνει προτάσεις:

«Εδώ στην Πρέβεζα αυτό που εμένα μου έρχεται στο μυαλό, βασιζόμενη στο όνομα του Καρυωτάκη, είναι ένα ωραίο μαθητικό συμπόσιο ποίησης των ρομαντικών ποιητών της Ευρώπης. (…) Μια άλλη ιδέα είναι η αξιοποίηση του Ιονίου, το Ιόνιο είναι η πιο γαλήνια θάλασσα στην Ελλάδα, είναι η θάλασσα του Οδυσσέα. Δεν θα είναι ωραίο τα παιδιά από την Ευρώπη να έρχονται και να συμμετέχουν σ’ ένα πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με το όνομα του Οδυσσέα; (…) Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τη Ναυμαχία στο Άκτιο, διότι έχουμε τη σύγκρουση των δύο κόσμων, της Ανατολής και της Δύσης, θα ήταν ωραίο να έρχονται εδώ τα παιδιά της Ευρώπης και να διδάσκονται από αυτή την ιστορία.»

Η αλήθεια είναι πως απορούμε που δεν τα είχαμε σκεφτεί όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν όταν μας επέβαλαν μνημόνια και κρίση…

Αλλά η κυρία Φλέσσα έχει και γι αυτό μια ιδέα:

«Αυτό που θέλω να κάνω εγώ στην Ευρώπη είναι να προσπαθήσουμε να επανακτήσουμε το κύρος μας, να μην θυμούνται τα μνημόνια. Μετά από 20 χρόνια, τα παιδιά τώρα του Δημοτικού στην Ευρώπη, η εικόνα που θα έχουν για την Ελλάδα θα είναι ότι εκεί κάτω στην Μεσόγειο, οι γονείς μας έσωσαν με τα Μνημόνια κάποιους τύπους που λιάζονταν στις παραλίες. Δεν μας αξίζει αυτό! Ποιο είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα: Ο Πολιτισμός, η φιλοξενία, το φιλότιμο. Η Ελλάδα δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αναπτύξει βαριά βιομηχανία, άρα θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά που έχουμε και που είναι κυρίως ο Πολιτισμός».

Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια της…

Με τέτοιο πολιτικό λόγο αναρωτιέσαι τόσο καιρό γιατί ήταν χαμένη… 

Ας την ρωτήσει κάποιος ποιος επέβαλε τα μνημόνια και ποιος τα ψήφισε και αν «μαζί τα φάγαμε» για να μας λυθούν οι απορίες…

Ας βρεθεί και κάποιος δημοσιογράφος να της υποβάλει και ορισμένες ερωτήσεις πολιτικής ουσίας…

Περιμένουμε το τρίτο επεισόδιο της σαπουνόπερας! 

Πληροφορίες: mypreveza.gr

Documento Newsletter