Επί της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη θα ψηφίσει σήμερα η Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία.
Μάλιστα αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι κατά τη σχετική συζήτηση.
Υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι θα μιλήσει και ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί.
Διαβάστε ακόμη: Πολάκης: Πρώτη πράξη πολιτικού ρεβανσισμού η παραπομπή μου
Πώς στήθηκε η πολιτική δίωξη κατά Πολάκη
Μία απόφαση που ανοίγει «κερκόπορτα» προκειμένου να μετατραπεί σε πάγια πρακτική εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης.
Κατά τον «Πίνακα Περιεχομένων» της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής στις 28 Μαρτίου 2019, όταν και διαβιβάστηκαν στη Βουλή οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν κατά του πρώην αν. υπουργού Υγείας, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε τις δικογραφίες με βάση τις προβλέψεις του άρθρου 86 του Συντάγματος, το οποίο και αφορά την «Ποινική Ευθύνη των Υπουργών».
Ωστόσο, το γεγονός αυτό παραβλέφθηκε επιμελώς κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν αποκλειστικά οι υποθέσεις Πολάκη. Η εισήγηση της πλειοψηφίας -που πλαισιώθηκε από τις ψήφους του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης- για παραπομπή του Π. Πολάκη στην Ολομέλεια με την ιδιότητα του βουλευτή προκειμένου να αρθεί η ασυλία του έγινε με πρόσχημα τα εισαγγελικά διαβιβαστικά. Οι εισαγγελείς προέβησαν σε κάτι που ακόμα και στελέχη της ΝΔ σχολίαζαν σε πηγαδάκια ως ασυνήθιστο. Έκριναν ότι τα φερόμενα αδικήματα του κ. Πολάκη τελέστηκαν με την ιδιότητα του βουλευτή και όχι με αυτήν του υπουργού, δίνοντας το ανάλογο «πάτημα» στους βουλευτές της ΝΔ για να δρομολογήσουν τη διαδικασία που καταπατά τις επιταγές του Συντάγματος.