Η απίστευτη πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον πρόεδρο του ΤΧΣ- Δεν είναι απαραίτητο να μιλάει ελληνικά! (Photo)

Είναι_x000D_
από τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος που σε προσγειώνουν απότομα στην (μνημονιακή)_x000D_
πραγματικότητα. 

Ο λόγος για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του Προέδρου (Μη Εκτελεστικού) του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που δόθηκε στις 18 Ιουλίου στη δημοσιότητα.

Όπως διαβάζουμε, λοιπόν, στα απαραίτητα προσόντα όσον αφορά στις γλώσσες αναφέρεται το εξής καταπληκτικό:

-«Γλώσσες: Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, ευχέρεια στα ελληνικά θα θεωρηθεί πολύ σημαντικό επιπρόσθετο προσόν».

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι έχουμε μια μικρή αλλαγή. Σε όλες τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος που έχουν γίνει, τουλάχιστον από το 2013 έως και το 2015 όπως για παράδειγμα για την πλήρωση της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου, της θέσης του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και μελών του Γενικού Συμβουλίου, δεν υπήρχε πρόβλεψη για την γνώση της ελληνικής γλώσσας ούτε ως επιπρόσθετο προσόν παρά μόνον η άριστη γνώση της αγγλικής.

Από την πρόσκληση ενδιαφέροντος μαθαίνουμε και άλλα ωραία όπως για παράδειγμα τις αποδοχές οι οποίες θα είναι οι εξής:

-«Το εύρος των αποδοχών του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου κυμαίνεται από €105.000 έως €150.000 και αποτελεί τη συνολική ετήσια ακαθάριστη αμοιβή της θέσης. Ο Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου με μόνιμο τόπο διαμονής εκτός Ελλάδας θα δικαιούται την κάλυψη εξόδων ταξιδιού και διαμονής. Η θητεία του Ταμείου καθορίζεται από το νόμο έως την 30η Ιουνίου 2020».

Άκρως ενδιαφέρουσα είναι και η πρόβλεψη για τη φυσική παρουσία του προέδρου στην Αθήνα. Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος:

-«η φυσική παρουσία του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου στην Αθήνα μπορεί να προβλεφθεί ως αναγκαία για τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες το μήνα. Αντίστοιχο αριθμό ημερών θα χρειάζεται για την εκπλήρωση των καθηκόντων προεδρίας του Γενικού Συμβουλίου χωρίς την ανάγκη όμως φυσικής παρουσίας στην Αθήνα».

Υπενθυμίζεται ότι Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010 (Ν. 3864/2010) ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, το οποίο δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα, διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και διέπεται από τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου όπως ισχύει.

Σκοπός του ΤΧΣ είναι όπως το ίδιο αναφέρει « η συνεισφορά στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος».