Στήριξη στην πρωθυπουργική οικογένεια έδωσε διά της παρουσίας του σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης ο οποίος μίλησε στο ρ/σ Στο Κόκκινο.
Ο ίδιος μάλιστα με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε τη συνέντευξη ως… εκτός έδρας παραδεχόμενος έτσι την ύπαρξη των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.
Αν και ο κύριος Γεωργιάδης δεν ακούμπησε καν τις αποκαλύψεις του Documento της Κυριακής για το σκάνδαλο της Αναπτυξιακής Τράπεζας και την εμπλοκή του περιβάλλοντος Μαξίμου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν σαφής με τη μάσκα του η οποία είχε το λογότυπο της τράπεζας, στηρίζοντας έτσι την πρωθυπουργική σύζυγο.
Εννοείται πως ο κ Γεωργιάδης δεν φορούσε μέχρι σήμερα αυτή τη μάσκα αλλά την διατήρησε στη συνέχεια (φωτογραφία) κατά τη διαμαρτυρία της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας (Κ.Ο.Κ.Κ.Κ.Ε) στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Η απάντηση Βαξεβάνη στην «εύγλωττη» σιωπή του Άδωνη Γεωργιάδη
Από την πλευρά του ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης έδωσε τη δική του απάντηση στην αφωνία του υπουργού του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την προγραμματισμένη συνέντευξή του, επίσης στο Κόκκινο.
Βαξεβάνης: Την εποπτεία είχε ο Άδωνης Γεωργιάδης
«Η διευθύνουσα σύμβουλος που ανέλαβε στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, άλλαξε τον εσωτερικό κανονισμό σε ό,τι αφορά το ύψος των απευθείας αναθέσεων, από 30.000 στις 120.000. Mε τη γνωστή παράνομη τακτική των κατατμήσεων, ανέθεσε τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του κτηρίου σε δυο αδέρφια και στη στενή συνεργάτιδα της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο Κώστας Βαξεβάνης.
«Είναι βέβαιο ότι το Μαξίμου έχει γνώσεις για τις απευθείας αναθέσεις και τις κατατμήσεις. Την εποπτεία έχει ο υπουργός Ανάπτυξης, κ Αδ. Γεωργιάδης. Πρόκειται για ένα σύστημα που κάνει κατάτμηση έργων, αναθέτει δουλειές και δεν ξέρουμε τι αντίδωρο παίρνει για τις χάρες που παρέχει. Αυτό γίνεται σε όλο τον δημόσιο τομέα και το κακό είναι ότι τα σκάνδαλα θα τα ανακαλύψουμε μετά από πολλά χρόνια, όταν θα έχουν φύγει.
Υπάρχει κι άλλο ένα σκάνδαλο στην υπόθεση της Τράπεζας Ανάπτυξης η οποία δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως πυλώνας που θα ενισχύει την μικρο-μεσαία επιχειρηματικότητα. Σε αυτή την τράπεζα έχει πάει η κ Πολύζου, μια υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ που έχει στην πλάτη της δυο εισαγγελικές προτάσεις για δίωξή της σε βαθμό κακουργήματος για τις παράνομες προσλήψεις που είχαν γίνει στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Δηλαδή, ενώ διερευνάται δικαστικά, την τοποθετούν στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, με δικαίωμα υπογραφής μάλιστα, ως το δεύτερο άτομο μετά τη διευθύνουσα που έχει δικαίωμα υπογραφής.
Γι’ αυτή την αριστεία μιλάμε. Ουσιαστικά επιστρέφουμε σε εκείνη την χρυσή και άγια εποχή για τον κύριο Μητσοτάκη, των εργολάβων. Εκείνων των πέντε εργολάβων που ο κ Καραμανλής ονόμαζε δικαίως νταβατζήδες. Δεν πρόκειται για μεσαίες επιχειρήσεις. Πρόκειται για μία ελίτ η οποία διαπλέκεται και συσχετίζεται με τον κ. Μητσοτάκη, την αγία οικογένεια και τους φίλους του που έχουν πέσει πάνω στο δημόσιο χρήμα. Αυτό το ονομάζουνε επιχειρηματικότητα ενώ ουσιαστικά πρόκειται για την απορρόφηση κονδυλίων ευρωπαϊκών και ελληνικών προκειμένου να κάνουν αναθέσεις έργων».
Διαβάστε επίσης: «Πάμε για μάχη εκτός έδρας»: Χαμός στο Twitter με την ομολογία Άδωνι