«Εγώ θέλω να μου εξηγήσετε το εξής: Για ποιο λόγο ο Μητσοτάκης να πάει να κάνει κυβέρνηση με 122 βουλευτές που θα έχει πάρει από την απλή αναλογική αυτή την Κυριακή και να μην πάει στις δεύτερες εκλογές για να μην πάρει 149 Βουλευτές, που θα έχει και το μπόνους; Βλάκας είναι;» ρώτησε ο Γιάννης Πρετεντέρης τον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Τετάρτη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ να αποφεύγει τον πειρασμό να απαντήσει.
Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα:
Η απάντηση στο ερώτημα του δημοσιολόγου μπορεί να δοθεί από τα λόγια που χρησιμοποίησε ο ίδιος όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Ειδικότερα, η Ράνια Τζίμα ρώτησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εάν είναι παραδοχή παράνομης ενέργειας όσα είπε ο απερχόμενος πρωθυπουργός στο debate για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
«Εάν ήταν νόμιμη η παρακολούθησή μου, άρα, ήμουν εθνικός κίνδυνος» αντέτεινε το θύμα του παρακρατικού μηχανισμού, με τον Γ. Πρετεντέρη να παρεμβαίνει, λέγοντας: «Άλλο πράγμα η νομιμότητα κι άλλο η σκοπιμότητα. Ο κ. Μητσοτάκης λέει: “Νομίμως σας παρακολουθούσαμε, αλλά χωρίς λόγο, χωρίς σκόπιμο λόγο, χωρίς βάσιμο λόγο ”. Αυτό λέει ο Μητσοτάκης».
Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο:
Πώς, λοιπόν, μπορεί να χαρακτηριστεί ένας πρωθυπουργός που ισχυρίζεται ότι παρακολουθούσε «νομίμως» πολιτικό του αντίπαλο «χωρίς σκόπιμο και βάσιμο λόγο»; Σίγουρα, πολιτικός εγκληματίας. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση άλλο είναι το επίδικο. Από πότε η «χωρίς σκόπιμο λόγο» καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων πολιτικών αντιπάλων και συμμάχων, δημοσιογράφων, επιχειρηματικών παραγόντων και ηγεσίας Ενόπλων Δυνάμεων θεωρείται νόμιμη πράξη; Ποιος μπορεί να πιστέψει και να αποδεχτεί έναν τέτοιο ισχυρισμό;
Σε κάθε περίπτωση, η επισήμανση του Γ. Πρετεντέρη αναφορικά με τη γραμμή άμυνας του πρωθυπουργού για τις παρακρατικές παρακολουθήσεις καταδεικνύει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τον κοινωνικό παράγοντα ως σύνολο χαχόλων, αφρόνων και ευκολόπιστων που μπορεί να «καταπιεί» οποιοδήποτε ψέμα. Όσο χοντροκομμένο κι αν είναι.