Η αντιπολίτευση κοντά στους πληγέντες των πυρκαγιών – Η πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να …περιμένει

Η αντιπολίτευση κοντά στους πληγέντες των πυρκαγιών – Η πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να …περιμένει

Χωρίς να σπεύδουν να σχολιάσουν πρόωρα τις εξελίξεις για τις πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη τη χώρα και κυρίως εκείνη στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, στα βορειοανατολικά της ελληνικής πρωτεύουσας, τα επιτελεία των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρίσκονται σε εγρήγορση, ζητώντας από την Κυβέρνηση να ενεργοποιηθούν όλες οι δυνάμεις σε προσωπικό και πυροσβεστικά μέσα.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, οι αρμόδιοι τομεάρχες και κλιμάκια στελεχών ενημερώνουν συνεχώς την ηγεσία των κομμάτων τους για την εικόνα που υπάρχει στα πύρινα μέτωπα και τη μεγάλη μάχη που δίνουν πυροσβέστες και κάτοικοι στην Αττική αλλά επίσης στην Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Για τη Βαρυμπόμπη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να κάνει μια λιτή δήλωση μέσω twitter, θεωρώντας ότι όσο διαρκεί η μάχη με τις φλόγες η πολιτική αντιπαράθεση δεν έχει χώρο. «Τούτες τις δύσκολες ώρες κύριο μέλημα όλων μας να περιοριστεί η καταστροφή, μα πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τη φωτιά και την αμέριστη αλληλεγγύη μου στους πολίτες που δοκιμάζονται», έγραψε στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης (3.8.2021) στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η Χαριλάου Τρικούπη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι η Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθεί πολύ στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, σημειώνοντας ότι «αυτήν την στιγμή η σκέψη μας είναι στους πολίτες της περιοχής που κινδυνεύουν και τους πυροσβέστες για την τεράστια μάχη που δίνουν». Για να συμπληρώσει με νόημα: «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα».

Το απόγευμα, είχε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ζητώντας να κινητοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα και το προσωπικό για την κατάσβεση της πολύ μεγάλης πυρκαγιάς, που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Ο Περισσός θέτει ως μείζον να μην καταστραφούν περιουσίες και κυρίως να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Στη Βαρυμπόμπη έσπευσε άμεσα κλιμάκιο του ΚΚΕ, με τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής, Γιάννη Γκιόκα.

Καυστικές ήταν οι τοποθετήσεις του ΜέΡΑ25 για την τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ να δίνει έμφαση στην επικοινωνιακή διαχείριση σε όλα τα επίπεδα από τα προβλήματα ηλεκτροδότησης έως τις πυρκαγιές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη έδωσε τίτλο «σβήνοντας φωτιές με επικοινωνιακή βενζίνη». Η δήλωση του ΜέΡΑ25 ήταν νωρίς το απόγευμα η εξής: «H χώρα συνεχίζει εν μέσω καύσωνα-ρεκόρ, να μαστίζεται από καταστροφικές πυρκαγιές και αστοχίες στην εξασφάλιση ηλεκτροδότησης.

Για τη «λίστα Πέτσα» οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές από του μέσου ανθρώπου: οι πυρκαγιές, είτε υποβαθμίζονται σε έκταση, χρονική κάλυψη και συνέπειες, είτε πρώτη είδηση γίνεται ότι το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής. Αυτό ακριβώς δηλαδή που σε κάθε εγχειρίδιο δημοσιογραφίας ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι είδηση, γιατί θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο, και να είναι είδηση μονάχα όταν αυτό δε γίνεται.

Λίγο πιο βαθιά στα υπόγεια του Επικοινωνιακού Μπούνκερ της κυβέρνησης, τα απειράριθμα προφίλ της «Ομάδας Αλήθειας» και αργόμισθα στελέχη, σκάβουν γραμμές οπισθοφυλακής για ανεύθυνους πολίτες που βάζουν πλυντήριο ή ερκοντίσιον, μη σεβόμενοι το γεγονός ότι η ΔΕΗ πρέπει πάσει θυσία να μένει ξεδοντιασμένη, γιατί η παροχή ενέργειας οφείλει να περάσει στα χέρια αετονύχηδων εντερπρενέρ.

Μετάθεση ευθυνών, επικοινωνιακή διαχείριση, κάθετη άρνηση για επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές. Για συντομία: «Mητσοτάκης Α.Ε.».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter