Η Ανοιχτή Πόλη καλεί σε… εργαστήρι γνώσης για τα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων

Η Ανοιχτή Πόλη καλεί σε… εργαστήρι γνώσης για τα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων

Εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου και ενημέρωσης για τα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων οργανώνει σήμερα (29.11.2019) η Ανοιχτή Πόλη, η δημοτική παράταξη στην οποία συσπειρώνονται δυνάμεις που στηρίζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για την πρώτη θεματική βραδιά μιας σειράς εκδηλώσεων, εν είδει διαλόγων – εργαστήριων, που οργανώνει η Ανοιχτή Πόλη, με στόχο οι πολίτες να θέσουν και να λάβουν απαντήσεις από ειδικούς , εμπειρογνώμονες, στελέχη της Αυτοδιοίκησης , για ζητήματα που αφορούν την Αθήνα αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Παράλληλα, η Ανοιχτή Πόλη φιλοδοξεί να έρθει κοντά στον κόσμο που ζει στις γειτονιές και να συνδιαμορφώσουν από κοινού λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητά του. Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, επιδίωξή τους είναι αναπτυχθεί μια εναλλακτική ατζέντα για την τοπική αυτοδιοίκηση και, μέσα από την παραγωγή συλλογικής γνώσης, να δημιουργηθούν τα κατάλληλα εργαλεία και οι δημόσιες πολιτικές για μια δίκαιη, δημοκρατική και βιώσιμη πόλη.

Απόψε στις 18.30, στον Πολυχώρο Σπούτνικ (Κεραμεικού 46), στον πρώτο διάλογο – εργαστήρι θα τεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης τα θέματα προϋπολογισμού του Δήμου («Λεφτά υπάρχουν;»). Εισηγητής θα είναι ο Στάθης Σταυριανίδης, τ. Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Αθηναίων και η Ζωή – Χριστίνα Παράσχου, στέλεχος Δήμου Αθηναίων ενώ θα συντονίζει ο Βασίλης Δελής, στέλεχος Δημόσιας Διοίκησης. Παρεμβάσεις θα γίνουν από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Ανοιχτής Πόλης Κώστα Αλεξίου και Ρήγα Αξελό.

Όπως επισημαίνει η Ανοιχτή Πόλη, σκοπός της πρώτης συζήτησης είναι «να καταλάβουμε τα μεγέθη και την κατανομή του προϋπολογισμού, το κόστος που αντιστοιχεί στις υπηρεσίες που λαμβάνουμε και τα έργα που υλοποιούνται, ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης, ποια είναι τα ανταποδοτικά τέλη, ποια είναι η βασική συζήτηση που γίνεται για το μέλλον της χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης, πως μπορεί να γίνει ουσιαστική διαβούλευση και συμμετοχικός σχεδιασμός στα θέματα του προϋπολογισμού;».

Οι επόμενες τρεις θεματικές συζητήσεις που έχουν προγραμματιστεί αφορούν τη διαχείριση απορριμμάτων «Το στοίχημα της Ανακύκλωσης»), το δικαίωμα στην κατοικία και το παράδειγμα του Βερολίνου (Κάνε το όπως στο Βερολίνο»), τις μητροπολιτικές προκλήσεις της Αθήνας («Κλίμακα: Αθήνα»). 

Documento Newsletter