Η αναστολή των δασμών του Τραμπ χάρισε άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Κέρδη 3,54% στην Αθήνα

Η αναστολή των δασμών του Τραμπ χάρισε άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Κέρδη 3,54% στην Αθήνα
(AP Photo)

Ισχυρή ανοδική κίνηση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να ακολουθεί τη ραγδαία αλλαγή σκηνικού στις διεθνείς αγορές, που προκάλεσε η ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου για άμεση παύση 90 ημερών των δασμών εκτός από την Κίνα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με ισχυρά κέρδη, αλλά αρκετά χαμηλότερα από το εκρηκτικό ξεκίνημα και διαμορφώθηκε στις 1.582,40 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 3,54%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.653,24 μονάδες (+8,17%). Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 3,5 δισ. ευρώ σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν σήμερα και οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο δείκτης CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού έκλεισε με άνοδο 3,83%, ο δείκτης DAX, το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης με +4,53%, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 με +3,04%, ενώ στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB με +4,73%.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Οι δασμοί στην Κίνα ανέρχονται σε 145%

«Απίθανο να πέσουν κάτω από 10% οι δασμοί», λέει σύμβουλος του Λευκού Οίκου

Επικριτική η Μέρκελ για Τραμπ: Μια κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ξεφεύγει από τις συνέπειες των πολιτικών της

Documento Newsletter