Η ανάλγητη κοινωνία μας

Η ανάλγητη κοινωνία μας

Ο Γιάννης Βρούτσης και οι λοιποί μεγαλόσχημοι του αθλητισμού έχουν το καλό κοστούμι έτοιμο για την υποδοχή των παραολυμπιονικών στο αεροδρόμιο. Θα φορέσουν το χαμόγελο Kolynos, θα πιάσουν στασίδι από νωρίς στα Σπάτα πληρώνοντας μειωμένο κόμιστρο στην Αττική οδό και θα υπερτονίσουν το «έργο» της κυβερνησάρας μας προς όφελος των ΑμεΑ, των ανάπηρων, των απόκληρων και των αποσυνάγωγων. Στην πραγματική ζωή, βέβαια, ζούμε την εποχή του «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Οι ανήμποροι έχουν αφεθεί στη μοίρα τους ως περίπου άχρηστοι, ο δε ψηφοφόρος του 41% στέλνει στη Βουλή τους άθλιους της νεοναζιστικής πτέρυγας, λάιτ και λιγότερο λάιτ, που θέλει τα ΑμεΑ τροφή για τον Καιάδα. Τι είδους ενσυναίσθηση να περιμένει κανείς από τον Πλεύρη της γνωστής οικογενείας, τον Βορίδη της τσεκουροκρατίας και τον Αδωνη που όταν θα ’ρθει θα τρέμει η γη;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη φωτογραφία εκείνης της φιέστας του Λευτέρη Αυγενάκη όπου ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης εξοστρακίστηκε από το πόντιουμ για να μη μολύνει το ενσταντανέ με το αμαξίδιό του; Ο τετραπληγικός Καπελλάκης δέχθηκε τις συγγνώμες ,όμως θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρός με την κυβέρνηση των ανάλγητων και αδίστακτων. Ακόμη και όταν η ΝΔ έστειλε στην Ευρωβουλή έναν παραπληγικό, τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αυτός υπερψήφισε με τα ίδια του τα χέρια σκοταδιστικά τσιτάτα όπως το εμπάργκο στις αμβλώσεις προκαλώντας δυσανεξία ακόμη και στο ίδιο του το κόμμα και εντέλει μαυρίστηκε στις τελευταίες εκλογές, κλειδώνοντας στο χρονοντούλαπο μια χρυσή ευκαιρία για το εν Ελλάδι αναπηρικό «κίνημα». Ο καθένας μόνος του και οι παραολυμπιονίκες με τον εαυτό τους.

Ποια Ελλάδα εκπροσωπούν και ποια κοινωνία; Ας το ξανασυζητήσουμε όταν πάψουμε να μπλοκάρουμε τις ράμπες των αναπήρων με τα αυτοκίνητά μας και όταν αρχίσουμε να οδηγούμε σαν άνθρωποι. Πολλοί από τους αθλητές μας έμειναν παράλυτοι από τροχαία ατυχήματα.


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter