Η ανακοίνωση Φουρλεμάδη με αφορμή την τελεσίδικη καταδίκη του

Ανακοίνωση σχετικά με την τελεσίδικη καταδίκη του Γενικού Διευθυντή Μέσων του Ομίλου Παραπολιτικά Δημήτρη Φουρλεμάδη σε κάθειρξη οκτώ ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Σπύρος Αλεξανδρής και Αριστομένης Τζαννετής.

Δείτε επίσης: Στο νοσοκομείο Άγια Όλγα ο Φουρλεμάδης, ενώ αναζητείται από την αστυνομία

Όπως αναφέρεται σε αυτή, ο κ. Φουρλεμάδης καταδικάστηκε για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας σχετικά με επιχορήγηση που είχε λάβει η ΜΚΟ Αλληλεγγύη για την υλοποίηση ανθρωπιστικού έργου στο Ιράκ. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν «το ποσό της επιχορήγησης δεν ενθυλακώθηκε από τον κ. Φούρλεμαδή, αλλά διατέθηκε στο ακέραιο με νόμιμα παραστατικά για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Αλληλεγγύης».

Επίσης, όπως υπογραμμίζουν, αναμένεται να καταθέσουν αναίρεση στον Άρειο Πάγο σε βάρος της απόφασης του Εφετείου, ενώ σημειώνουν ότι ο κ. Φουρλεμάδης θα εκτελέσει «την καταδικαστική απόφαση, παρά την αιφνίδια περιπέτεια της υγείας του». Κάτι που σημαίνει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πάρει το δρόμο για τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φουρλεμάδης από χθες το πρωί βρίσκεται στο νοσοκομείο Αγία Όλγα επικαλούμενος προβλήματα υγείας και νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική, ενώ αναζητείτο από την Αστυνομία, στο πλαίσιο εκτέλεσης της ποινής που του επιβλήθηκε σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσιεύματα, πού αναφέρονται στην καταδίκη τού κ. Δημήτρη Φουρλεμάδη από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών (κατά πλειοψηφία) σε κάθειρξη οκτώ ετών για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και απιστίας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα: Από τα δημοσιεύματα αυτά δημιουργείται ή εντύπωση ο τι ο κ. Φουρλεμάδης ως διαχειριστής της ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ιδιοποιήθηκε την επιχορήγηση, πού έλαβε η ΜΚΟ από το Υπουργείο Εξωτερικών για την εκτέλεσή ανθρωπιστικού έργου στο Ιράκ.  Είναι αναγκαίο προς αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινισθεί ότι κατά την κατηγορία, αλλά και σύμφωνα με τα πορίσματα όλων των οικονομικών ελέγχων, πού διενεργήθηκαν καν κατ΄ εντολήν της Εκκλησίας της Ελλάδος το ποσό της επιχορήγησης δεν ενθυλακώθηκε από τον κ. Φουρλεμαδή, αλλά διατέθηκε στο ακέραιο με νόμιμα παραστατικά για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Η καταδικαστική απόφαση τού Πενταμελούς Εφετείου δεν είναι αμετάκλητη και πρόκειται να ελεγχθεί από τον Άρειο Πάγο με την αναίρεση πού θα ασκηθεί κατ’ αυτής. Παρά τον οφειλόμενο σεβασμό στην εκδοθείσα απόφαση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ή κρίση της πλειοψηφίας των μελών τού Πενταμελούς Εφετείου ότι συνιστά υπεξαίρεση και ή διάθεση χρημάτων για αλλότριους σκοπούς δεν ευθυγραμμίζεται με τη διαμορφωμένη μέχρι σήμερα νομολογία τού Αρείου Πάγου.

Εν αναμονή της ετυμηγορίας τού Ακυρωτικού η εμφάνιση τού κ. Φουρλεμάδη από μερίδα τού Τύπου ως υπεξαιρέτη και άπιστου διαχειριστή και πρόωρη είναι και το τεκμήριο αθωότητας τού καταπατά. Τέλος, είναι αυτονόητο ότι ο κ. Φουρλεμαδής θα υποβληθεί στην εκτέλεσή της καταδικαστικής απόφασής παρά την αιφνίδια περιπέτεια της υγείας του.