Η Amazon επιστρέφει τα φιλοδωρήματα που παρακρατούσε παράνομα από τους οδηγούς της

Η Amazon επιστρέφει τα φιλοδωρήματα που παρακρατούσε παράνομα από τους οδηγούς της

Η Amazon επιστρέφει πάνω από $61 εκατομμύρια σε χιλιάδες οδηγούς, οι οποίοι στερήθηκαν παρανόμως τα φιλοδωρήματά τους από τον τεχνολογικό γίγαντα, μετά από διακανονισμό με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC).

Η FTC ανακοίνωσε ότι αποστέλλονται επιταγές στους οδηγούς από την περασμένη Τρίτη. Η Amazon αποζημιώνει τους οδηγούς, οι οποίοι παρέδιδαν εμπορεύματα που πωλούνταν από τις υπηρεσίες Amazon Fresh και Prime Now, αφού φέρεται να τους έκλεψε τα φιλοδωρήματα. Η εταιρεία τους είχε υποσχεθεί ότι θα λάμβαναν μισθό 18-25 δολάρια την ώρα, καθώς και το 100% των φιλοδωρημάτων που θα λάμβαναν. Η εταιρεία υποσχέθηκε επίσης στους πελάτες ότι όλα τα χρήματα του φιλοδωρήματος θα πήγαιναν στους οδηγούς. Αντίθετα, η Amazon φέρεται να έπαιρνε τα φιλοδωρήματα από οδηγούς και τα χρησιμοποίησε για να πληρώσει μέρος του ωρομισθίου!

Η Amazon κατέληξε σε συμφωνία με την FTC τον Φεβρουάριο, συμφωνώντας να πληρώσει συνολικά 61.710.583 δολάρια. Η εταιρεία φέρεται να ξεκίνησε το σχέδιο κλοπής φιλοδωρημάτων στα τέλη του 2016 και συνέχισε την πρακτική μέχρι το 2019, τελειώνοντας μόνο αφού η εταιρεία έμαθε ότι η FTC είχε ξεκινήσει έρευνα. Το συνολικό ποσό διακανονισμού αντιπροσώπευε το πλήρες ποσό που η FTC είπε ότι η Amazon έκλεψε από τους οδηγούς κατά τη διάρκεια περίπου δυόμισι ετών.
Τουλάχιστον 139.507 επιταγές διακανονισμού και 1.621 πληρωμές PayPal θα σταλούν από την FTC. Οι οδηγοί που είχαν στερηθεί φιλοδωρήματα συνολικού ύψους άνω των $5 από την Amazon θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των χαμένων φιλοδωρημάτων τους. Το μέσο ποσό που θα λάβουν οι οδηγοί είναι $422. Το μεγαλύτερο ποσό, που πηγαίνει σε έναν μόνο οδηγό, είναι πάνω από $28.000.

Η FTC είπε ότι ο διακανονισμός απαγορεύει επίσης στην Amazon να «παρουσιάζει παραπλανητικά το πιθανό εισόδημα ή το ποσοστό αμοιβής οποιουδήποτε οδηγού, πόσα από τα φιλοδωρήματά του θα του καταβληθούν», εάν «το ποσό που πληρώνει ένας πελάτης είναι φιλοδώρημα» και να κάνει αλλαγές στον τρόπο που τα φιλοδωρήματα πληρώνονται χωρίς ενημέρωση των οδηγών και λήψη συναίνεσης πρώτα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter