Η άλωση του στίβου

Η άλωση του στίβου

H προηγούµενη απόπειρα της Ν∆ να αλώσει τον ΣΕΓΑΣ εκπορεύτηκε από τον Λευτέρη Αυγενάκη, µε κεντρικό πρόσωπο αρχικά τον «όπου φυσάει ο άνεµος πάω» Βασίλη Οικονόµου.

Ο φωτογραφικός και οριακά συνταγµατικός νόµος για εκπαραθύρωση των «δεινοσαύρων» του αθλητικού κινήµατος είχε στόχο µεταξύ άλλων τον Βασίλη Σεβαστή, αλλά πρόλαβε και απεβίωσε λίγες µέρες πριν από τις αρχαιρεσίες του 2021. Οταν ο Αυγενάκης κατάλαβε ότι η κοµµατικοποίηση των εκλογών θα γινόταν µπούµερανγκ κατάρτισε ηπιότερο ψηφοδέλτιο, µε επικεφαλής την ολυµπιονίκη Τασούλα Κελεσίδου (και απλή σύµβουλο του Οικονόµου). Μολαταύτα, η υποψηφιότητα της Σοφίας Σακοράφα αποδείχθηκε ισχυρή και η άλλοτε παγκόσµια ρεκορντγούµαν του ακοντισµού κέρδισε µε σκορ 114-107.

Τρία χρόνια αργότερα οι «γαλάζιοι» κοµµατικοί εξαφανίστηκαν οµαδικά από το προσκήνιο και το ψηφοδέλτιο που διεκδικεί τον προεδρικό θώκο από τη Σακοράφα έχει στην κορυφή του έναν πρώην δηµοσιογράφο µε πολυετή θητεία στην παγκόσµια οµοσπονδία, τον Γιάννη Νικολάου. Ο Νικολάου φέρει ανανεωτικό και αχρωµάτιστο πρόσηµο, αλλά οι προσοδοφόρες µπίζνες του αδερφού του µε τη «γαλάζια» ΕΡΤ («Ο δρόµος για το Τόκιο», «Βίλατζ Γιουνάιτεντ») δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αποστασιοποίηση. Ωστόσο, η Κελεσίδου κατεβαίνει φέτος υποψήφια µε το ψηφοδέλτιο της Σακοράφα, όπως και δύο από τους πρώην συµβούλους του φοβερού Οικονόµου (Παπαδιάς, Ρετσινά). Στις σηµερινές εκλογές η Σακοράφα θεωρείται φαβορί για επανεκλογή.

Τα µετάλλια του Μίλτου Τεντόγλου και του Εµµανουήλ Καραλή η προεδρίνα τα φοράει κορόνα στο κεφάλι της ως αποδείξεις προόδου του ελληνικού στίβου, αλλά τα δύο κρούσµατα ντόπινγκ (Φιλτισάκου, Πόλακ) µοιάζουν µε µύγες µέσα στη σούπα. Ο Οικονόµου είναι υπουργός Υποδοµών και Μεταφορών µε διακρίσεις στο άλµα τριπλούν από κόµµα σε κόµµα, ενώ ο εξοστρακισµένος από τη Ν∆ Αυγενάκης προαλείφεται για παγκόσµιος πρωταθλητής του «ξέρεις ποιος είµαι εγώ».

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Και τώρα που θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου;

Λίβανος – ΥΠΕΞ: «Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός λίγο πριν δολοφονηθεί – Ενημερώθηκαν ΗΠΑ και Γαλλία» (Video)

Φον ντερ Λάιεν: Μετά τους λύκους υπαναχωρεί και στην προστασία των δασών προκαλώντας τους οικολόγους

Νέο γαλάζιο αντάρτικο: Μετά την ερώτηση των «11», «χτύπημα» από τους «8» – Πριν το «Street Party» στη Ρηγίλλης

Κύρτσος: Ο Νετανιάχου αποτελεί το συμπλήρωμα του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν

Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ – Δεν κατεβαίνω για να χάσω (Videos)

Συγγρού: Η στιγμή της άγριας συμπλοκής – Μπλόκαραν με τζιπ αναβάτες μηχανής και τους πυροβόλησαν (Video)

Το Τελ Αβίβ χτύπησε ξανά στο κέντρο της Βηρυτού: Τουλάχιστον έξι νεκροί – «Όχι άλλο αίμα», λέει ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter