Η Αλέιδα Γκεβάρα από κοντά

Η Αλέιδα Γκεβάρα από κοντά

Οταν η Αλέιδα Γκεβάρα µιλάει για τον πατέρα της ξαναγίνεται παιδί. Το πρόσωπό της γλυκαίνει και από τα µάτια της τρέχουν δάκρυα. Εχουν περάσει 57 ολόκληρα χρόνια από τη δολοφονία του Τσε κι όµως η µνήµη του είναι ακόµη ζώσα. Η πρωτοκόρη που απέκτησε ο Αργεντίνος επαναστάτης µε τη δεύτερη σύζυγό του Αλέιδα (µητέρα και κόρη έχουν το ίδιο όνοµα) βρίσκεται από την περασµένη Κυριακή στην Αθήνα. Σκοπός της επίσκεψής της, η οποία ολοκληρώνεται σήµερα Κυριακή, ήταν να µιλήσει για τον πατέρα της µε αφορµή την κυκλοφορία στα ελληνικά του λευκώµατος «Ernesto che Guevara – Οικογενειακό άλµπουµ» (εκδ. New Star) το οποίο περιλαµβάνει οικογενειακές φωτογραφίες τους. Ταυτόχρονα, να αναγγείλει την έκδοση των απάντων του Τσε που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε επτά τόµους µέχρι το 2027.

Η Αλέιδα Γκεβάρα µίλησε από καρδιάς στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασµένη ∆ευτέρα. Εξήγησε ότι πρόλαβε να γνωρίσει τον πατέρα της µόλις για πέντε χρόνια, ωστόσο τα εφόδια που της πρόσφερε µαζί µε την αντάρτισσα µητέρα της τη συντροφεύουν πάντα. Το ότι οι γονείς της δεν έκλεισαν τα αυτιά και τα µάτια στη δυστυχία του συνανθρώπου τής έδειξε τον δρόµο που έπρεπε να ακολουθήσει στη δική της ζωή. Εξού και έγινε γιατρός όπως και ο Τσε.

Μεταξύ άλλων µίλησε και για την εµπορευµατοποίηση του ονόµατος και της µορφής του Τσε Γκεβάρα (µπλουζάκια, ρολόγια, σηµαίες, τσάντες). «Αν το καπιταλιστικό σύστηµα µπορεί να πουλήσει ακόµη και τη µάνα του, θα το κάνει. Αυτό είναι το πρόβληµα. Αυτό που προσπαθούµε να κάνουµε είναι η εικόνα του Τσε που πουλάει να µην είναι άδεια» εξήγησε λέγοντας πως ο πατέρας της ήταν ο πιο γνήσιος κοµµουνιστής από όσους γνώρισε. Η Αλέιδα Γκεβάρα σε λίγο καιρό θα βρίσκεται στα προσφυγικά camp Παλαιστινίων στον Λίβανο, συνεχίζοντας να στηρίζει έµπρακτα τον άνθρωπο.

Διαβάστε επίσης:

Η λεβάντα και τα τρολ

Μισές δουλειές… ολόκληρη παράσταση

Νίκος Χανακούλας: Η µεγαλύτερη βεβαιότητα της ζωής µου είναι η αγάπη

Τιμ Ρόμπινς: Ηθοποιός με άποψη και νεύρο

Είμαστε φτιαγμένοι από αστρόσκονη

Στην Πρόβα: Είδαμε την «Κόρη του λοχαγού» -Ένας ύμνος στην αγάπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter