Η Adidas ζήτησε συγγνώμη από την Μπέλα Χαντίντ για την απομάκρυνσή της μετά από αντιδράσεις Ισραηλινών

Η Adidas ζήτησε συγγνώμη από την Μπέλα Χαντίντ για την απομάκρυνσή της μετά από αντιδράσεις Ισραηλινών

Η Adidas ζήτησε συγγνώμη από το παλαιστινιακής καταγωγής σούπερ μόντελ Μπέλα Χαντίντ, αφού η εταιρεία απέσυρε διαφήμιση που πρωταγωνιστούσε. Η διαφήμιση αυτή συνδέθηκε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972. Στη διαφήμιση, η Χαντίντ φορά παπούτσια με πρότυπο τα αθλητικά παπούτσια SL72 της Adidas, ένα σχέδιο που χρησιμοποιήθηκε στους Αγώνες του 1972 που επισκιάστηκαν από τραγωδία όταν μέλη της παλαιστινιακής ομάδας «Μαύρος Σεπτέμβρης» σκότωσαν αθλητές από την εθνική ομάδα του Ισραήλ.

Η Adidas, μια γερμανική εταιρεία, και η Χαντίντ δέχθηκαν πολλές αντιδράσεις για τη διαφήμιση. Η Adidas απέσυρε τη διαφήμιση το Σάββατο και ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι θα αναθεωρούσε το υπόλοιπο της καμπάνιας. Ισραηλινοί κατηγόρησαν την εταιρεία επειδή χρησιμοποίησε μια Παλαιστίνια, αλλά ξεσηκώθηκε παγκόσμιο κύμα διαμαρτυριών όταν την απέσυρε, αφού η Χαντίντ γεννήθηκε πολλά χρόνια αργότερα.

Διαβάστε σχετικά: Οργή για την Adidas: Απέσυραν την Μπέλα Χαντίντ από διαφήμιση λόγω της παλαιστινιακής καταγωγής της

Σε μια νέα δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα, η Adidas έγραψε ότι ενώ συνεχίζονται οι συνδέσεις με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, η καμπάνια της SL72 δεν είχε σκοπό να αναφερθεί στο τραγικό γεγονός. «Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση ή αγωνία προκλήθηκε σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Κάναμε ένα ακούσιο λάθος», έγραψε η εταιρεία.

«Ζητούμε επίσης συγγνώμη από τους συνεργάτες μας, Μπέλα Χαντίντ, A$AP Nast, Jules Koundé και άλλους, για τυχόν αρνητικό αντίκτυπο σε αυτούς και αναθεωρούμε την καμπάνια», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στην καμπάνια συμμετείχαν επίσης ο ράπερ A$AP Nast και ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Jules Koundé, μεταξύ άλλων μοντέλων. Τα παπούτσια εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα για αγορά μέσω Διαδικτύου.

Ο Χαντίντ, του οποίου ο πατέρας είναι Παλαιστίνιος, προέτρεψε τον κόσμο να υποστηρίξει και να προστατεύσει τους αμάχους στη Γάζα κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η Χαντίντ έχει δημοσιεύσει συχνά για τον πόλεμο από τότε που ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου.

Έχει συχνά δημοσιεύσει σχετικά με την παλαιστινιακή υπερηφάνεια της και έχει επικρίνει δημόσια την ισραηλινή κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Σύγκρουση Μακρόν-Μελανσόν για τον επόμενο πρωθυπουργό

Δημοσκόπηση Reuters: Προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ η Κάμαλα Χάρις

Μπομπ Μενέντεζ: Θα παραιτηθεί στις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με τοπικά μέσα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter