Γύρω γύρω σκάνδαλα και στη μέση ο Αδωνης

Ολοένα σφίγγει ο κλοιός για τους εµπλεκόµενους στα τεράστια σκάνδαλα Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πανικός της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη οδήγησε στη δίωξη του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη: επειδή η εφηµερίδα αποκάλυψε τις δυσώδεις αυτές υποθέσεις. Οσο όµως κι αν προβαίνουν σε επιχείρηση εκφοβισµού και εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρων, η πραγµατικότητα δεν µπορεί να αλλοιωθεί από άθλιους ρεβανσισµούς. Και η πραγµατικότητα είναι ότι πρόκειται για δύο τεράστια, «εφαπτόµενα» σκάνδαλα, που στοίχισαν στο δηµόσιο εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ. Η πραγµατικότητα είναι επίσης ότι ο Αδωνης Γεωργιάδης είναι συνδετικός κρίκος των δύο αυτών σκανδάλων.

Αυτός που παραβίασε από την αρχή το τεκµήριο αθωότητας, προεξοφλώντας ήδη από το 2018 –µε τη στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη– τη δίωξη Βαξεβάνη. Αυτός για τον οποίο υπάρχει σωρεία στοιχείων στη δικογραφία για εµπλοκή στο σκάνδαλο Novartis. Αυτός που ακόµη ερευνάται για την υπόθεση της Novartis. Αυτός που βλέπει τώρα τα δικά του παιδιά, την περίφηµη «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ», να παραπέµπονται σε δίκες για κακουργήµατα για υποθέσεις που αποκάλυψε το Documento. Και µάλιστα επί κυβέρνησης Ν∆. Αυτός που ακόµη και σήµερα δηλώνει ανερυθρίαστα από το βήµα της Βουλής ότι οι διωκόµενοι είναι παντελώς αθώοι. Γιατί αυτοί που διώκονται είναι η παρέα του και γιατί ο µόνος λόγος που δεν διώκεται και ο ίδιος είναι ότι τα ενδεχόµενα δικά του αδικήµατα στις υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν παραγραφεί.

Οπως λοιπόν αποκαλύπτει σήµερα το Documento, κι είναι αυτές οι συνεχείς αποκαλύψεις που το έχουν καταστήσει υπ’ αριθµόν ένα εχθρό της κυβέρνησης, ακόµη µία υπόθεση διασπάθισης δηµόσιου χρήµατος έχει πάρει τον δρόµο της έκδοσης δικαστικού βουλεύµατος. Πρόκειται για κακουργηµατικές διώξεις που αποδίδονται κατά περίσταση σε 28 άτοµα για τον σκανδαλώδη τρόπο διάθεσης των διαφηµιστικών κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2010-14. Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδηµητρίου, ο φίλος του Αδ. Γεωργιάδη και πολιτευτής της Ν∆ Σταµάτης Πουλής, η σύζυγός του και συνεργάτης του Αδ. Γεωργιάδη Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, αλλά και η πρώην οικονοµική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ και διορισµένη πλέον στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Αικατερίνη Πολύζου.
∆εν είναι όµως µόνο αυτό. Η «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ» παραπέµπεται επίσης σε δύο δίκες µε κατηγορίες σε βαθµό κακουργήµατος για δεκάδες παράνοµες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Προσλήψεις που βάσει των βουλευµάτων ζηµίωσαν το δηµόσιο µε 1,6 εκατ. ευρώ. Προσλήψεις που έγιναν αποκλειστικά επί υπουργίας Αδ. Γεωργιάδη. Προσλήψεις που βάσει βουλεύµατος έγιναν και στο «πλαίσιο ικανοποίησης αιτηµάτων από πολιτικά γραφεία και ιδιώτες». Προσλήψεις δηλαδή που ήταν πολιτικά ρουσφέτια.

Ολα αυτά δεν αποτρέπουν τον Αδ. Γεωργιάδη από το να συνεχίζει να χαρακτηρίζει και τα δύο σκάνδαλα «κακοστηµένη σκευωρία». Κι ας αναγκάστηκε η Novartis µέσω του εξωδικαστικού συµβιβασµού που συνήψε µε τις αµερικανικές αρχές να καταβάλει σχεδόν 350 εκατ. δολάρια για όσα πραγµατοποίησε η ελληνική θυγατρική της στην Ελλάδα. Η δε κυβέρνηση της χώρας δεν προβαίνει ούτε καν στις απαραίτητες νοµικές ενέργειες για να αποζηµιωθεί. Γιατί αυτό που προέχει είναι να διωχθεί το Documento. Να αποσιωπηθεί η αλήθεια. Να τροµοκρατηθούν αυτοί που τους ξεσκέπασαν. Γιατί οι ίδιοι τροµοκρατήθηκαν από τις αποκαλύψεις. Και καλά έκαναν. Γιατί ακόµη και στο έρεβος η αλήθεια λάµπει. Κι αυτό είναι δέσµευση.

Σωρεία κατηγοριών για την «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Σε ακόµη µια δυσώδη υπόθεση η οποία ερευνάται από τη ∆ικαιοσύνη και έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις εµπλέκεται η αποκαλούµενη και «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ», όπως αποκαλύπτει σήµερα το Documento. Πρόκειται για την υπόθεση µε τα διαφηµιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ και τον σκανδαλώδη τρόπο διάθεσής τους την περίοδο 2010-14, για την οποία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε συνολικά 28 άτοµα. Μεταξύ αυτών ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδηµητρίου, ο φίλος του Αδωνη Γεωργιάδη και πολιτευτής της Ν∆ Σταµάτης Πουλής, η σύζυγός του και συνεργάτιδα του Αδ. Γεωργιάδη Ανδρονίκη Θεοφιλάτου αλλά και η πρώην οικονοµική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ Αικατερίνη Πολύζου. Σύµφωνα µε πληροφορίες του Documento, η ανακριτική διαδικασία ολοκληρώθηκε και γι’ αυτή την υπόθεση και η δικογραφία έχει ανατεθεί σε εισαγγελέα προκειµένου να διατυπώσει πρόταση προς το δικαστικό συµβούλιο για παραποµπή ή όχι της δικογραφίας στο ακροατήριο.

Αποτελεί άλλη µια εµπλοκή µε τη ∆ικαιοσύνη για την αποκαλούµενη «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ», καθώς, όπως αποκάλυψε το documentonews.gr, οι τέσσερίς τους παραπέµπονται σε δύο δίκες µε κατηγορίες σε βαθµό κακουργήµατος για δεκάδες παράνοµες προσλήψεις «ηµετέρων» στο ΚΕΕΛΠΝΟ που ζηµίωσαν το δηµόσιο µε 1,6 εκατ. ευρώ.

Μοίρασαν εκατοµµύρια κρατικού χρήµατος

Το Hot Doc είχε αποκαλύψει από το 2014 ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτούργησε ως όχηµα µέσω του οποίου µοιράστηκαν επί των ηµερών της συγκυβέρνησης Ν∆ – ΠΑΣΟΚ εκατοµµύρια ευρώ κρατικού χρήµατος για τη διαφηµιστική του δαπάνη. Τα τεράστια ποσά που δίνονταν ξεπέρασαν κάθε προηγούµενο την προεκλογική χρονιά 2014.
Σύµφωνα µε πόρισµα ελέγχου της Γενικής ∆ιεύθυνσης ∆ηµοσιονοµικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που είχε δηµοσιοποιηθεί από το Hot Doc, ο προϋπολογισµός του κέντρου για τη δηµόσια υγεία για το 2014 ήταν 56.500.000 ευρώ. Οι προµηθευτές του ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβαν συνολικά 15.158.234 ευρώ.

Από αυτά, 5.868.309 διατέθηκαν για «επικοινωνία», δηλαδή, σύµφωνα µε το πόρισµα, το 40% των δαπανών του. Το 2016 ασκήθηκαν από την τότε εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου ποινικές διώξεις για την υπόθεση αυτή. Οι ποινικές διώξεις στρέφονταν σε βάρος µελών της διοίκησης και του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011-13. Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς προέκυψε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δαπάνησε το επίµαχο διάστηµα συνολικά ποσά που υπερβαίνουν τα 2 εκατ. ευρώ για διαφηµιστικές προβολές θεµάτων αρµοδιότητάς του, όπως η εποχική γρίπη κ.λπ., ενώ θα µπορούσαν να προβάλλονται δωρεάν καθώς αφορούσαν µηνύµατα κοινωνικού περιεχοµένου.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης η υπόθεση πήρε τον δρόµο της ανάκρισης. Σύµφωνα µε πληροφορίες του Documento, για την υπόθεση αυτή έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε συνολικά 28 άτοµα. Πρόκειται για µέλη των διοικήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο εκείνη, µεταξύ των οποίων και η αποκαλούµενη «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ». Οι πράξεις για τις οποίες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και αποδίδονται κατά περίσταση αφορούν το αδίκηµα της απιστίας σχετικής µε την υπηρεσία το αντικείµενο της οποίας έχει συνολική αξία άνω των 120.000 ευρώ, στρεφόµενη κατά του δηµοσίου, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση (κακούργηµα). Σύµφωνα µε πληροφορίες του Documento, η ανάκριση ολοκληρώθηκε για την υπόθεση αυτή και η δικογραφία έχει ανατεθεί σε εισαγγελέα, προκειµένου να διατυπώσει εισήγηση προς το δικαστικό συµβούλιο.

Υπέρογκα ποσά σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες

Η δηµοσιογραφική έρευνα του Documento είχε αποκαλύψει τον σκανδαλώδη τρόπο µε τον οποίο διατέθηκαν τα διαφηµιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ, που έχει χαρακτηριστεί από έδρας από εισαγγελικό λειτουργό ως «η offshore του δηµοσίου». Ανύπαρκτες ιστοσελίδες έλαβαν δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την επίµαχη περίοδο, παρά το γεγονός ότι η επισκεψιµότητά τους ήταν από ελάχιστη έως µηδενική. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ιστοσελίδες εµφανίζονταν να έχουν δηµιουργηθεί λίγο προτού υπογραφούν οι επίµαχες συµβάσεις µε το ΚΕΕΛΠΝΟ –κάποιες από τις οποίες έφεραν την υπογραφή της Αικ. Πολύζου–, ενώ κάποιες άλλες αρχίζουν να λειτουργούν αφού πρώτα έχουν υπογράψει σύµβαση µε το ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟ∆Υ).

Τα ποσά δίνονταν µέσω της υπογραφής διαδοχικών συµβάσεων, οι οποίες δεν ξεπερνούσαν κάθε φορά τις 20.000 ευρώ προκειµένου να εξασφαλίζεται ότι δεν απαιτούνταν έγκριση από το ∆Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η πλέον πρωτοφανής περίπτωση ΜΜΕ στο οποίο δόθηκαν χρήµατα από το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν η ιστοσελίδα velonakaiklosti.gr, η οποία έλαβε 48.000 ευρώ το 2014. Ακόµη µία κραυγαλέα περίπτωση ήταν το ellinesdimarxoi.gr που επίσης έλαβε 48.000 ευρώ. Με τη µόνη διαφορά ότι η συγκεκριµένη ιστοσελίδα δεν λειτούργησε ποτέ. Ειδικότερα, από την αναζήτηση στην πλατφόρµα web.archive.org, η οποία διαθέτει στοιχεία για 324 δισεκατοµµύρια ιστοσελίδες και χρησιµοποιείται από όσους θέλουν να διαπιστώσουν ποιο χρονικό διάστηµα λειτουργούσε οποιαδήποτε ιστοσελίδα στον κόσµο, προέκυψε ότι το ellinesdimarxoi.gr δεν µεταφορτώθηκε ποτέ στον κυβερνοχώρο. Καµία πληροφορία δεν ήταν δυνατό να βρεθεί ούτε αναφορικά µε το ιστορικό της ιστοσελίδας amesa.gr και το αν υπήρξε ποτέ.

Στην ίδια ακριβώς κατηγορία ανήκουν και άλλες, όπως agriniopost.gr, kontrolnews.gr, newsface.gr και agriniomandata.gr. Οι ιστοσελίδες αυτές έλαβαν κατά σειρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ κονδύλια ύψους 15.000, 45.000, 105.000 και 135.000 ευρώ.

Στο σκαµνί για παράνοµες προσλήψεις

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε το documentonews.gr, η «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ» παραπέµπεται σε δύο δίκες µε κατηγορίες σε βαθµό κακουργήµατος για δεκάδες παράνοµες προσλήψεις «ηµετέρων», από τις οποίες το δηµόσιο ζηµιώθηκε µε 1,6 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις, τις οποίες είχε παραπέµψει στη ∆ικαιοσύνη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, δεχόµενος τότε σφοδρές επικρίσεις δήθεν περί σκευωρίας. Τα δικαστικά συµβούλια που συνεδρίασαν εξέδωσαν δύο παραπεµπτικά βουλεύµατα για το Τριµελές Εφετείο Κακουργηµάτων, υιοθετώντας πλήρως τις εισαγγελικές προτάσεις της αντεισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρας Γνεσούλη.

Ειδικότερα, το δικαστικό συµβούλιο µε το υπ’ αριθµόν 117/2022 βούλευµα παραπέµπει στο ακροατήριο του Τριµελούς Εφετείου Κακουργηµάτων τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδηµητρίου, τον Στ. Πουλή, την Ανδρ. Θεοφιλάτου αλλά και την Αικ. Πολύζου προκειµένου να δικαστούν κατά περίπτωση για τις κακουργηµατικές πράξεις της απιστίας κατ’ εξακολούθηση µε περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη, για τις παράνοµες προσλήψεις 22 συνεργατών στο ΚΕΕΛΠΠΝΟ. Οι προσλήψεις έγιναν την περίοδο 2013-14 και το ΚΕΕΛΠΝΟ, σύµφωνα µε το παραπεµπτικό βούλευµα, φέρεται να ζηµιώθηκε κατά 251.629 ευρώ. Στην προκειµένη περίπτωση οι παράνοµες προσλήψεις πραγµατοποιήθηκαν αποκλειστικά επί υπουργίας Αδ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Οι συγκεκριµένοι εξωτερικοί συνεργάτες «εντάχθηκαν µη νόµιµα στη µισθοδοσία του ΚΕΕΛΠΝΟ τουλάχιστον από την 31-10-2013, σταδιακά ανάλογα µε τον χρόνο πρόσληψης ενός εκάστου εξ αυτών και µέχρι και τον Μάιο του έτους 2014».

Το δεύτερο βούλευµα (118/2022) παραπέµπει σε δίκη ενώπιον του Τριµελούς Εφετείου Κακουργηµάτων τους Θ. Παπαδηµητρίου, Στ. Πουλή, Ανδρ. Θεοφιλάτου και Αικ. Πολύζου. Τα αδικήµατα που τους αφορούν κατά περίπτωση είναι για τις κακουργηµατικές πράξεις της απιστίας κατ’ εξακολούθηση µε περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη.

Η υπόθεση αφορά ακόµη 74 παράνοµες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011-14 από τις οποίες το ΚΕΕΛΠΝΟ ζηµιώθηκε κατά 1,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για «προσλήψεις – συνεργασίες» διάφορων ειδικοτήτων, είτε διοικητικών υπαλλήλων είτε γιατρών. Οπως αναφερόταν στην εισαγγελική πρόταση προς το δικαστικό συµβούλιο που είχε αποκαλύψει το Documento, οι προσλήψεις είχαν γίνει στο «πλαίσιο ικανοποίησης αιτηµάτων από πολιτικά γραφεία και ιδιώτες». Πολιτικά ρουσφέτια δηλαδή προς ικανοποίηση της εκλογικής τους πελατείας, σε βάρος όµως του κρατικού κορβανά. Οι ελεγκτές είχαν βρει µεταξύ άλλων στην υπόγεια κρύπτη που είχε αποκαλύψει το Documento χειρόγραφες επιστολές υπουργών, βουλευτών, των αυλικών τους, µέχρι και των οδηγών τους µε ρουσφέτια, που ζητούσαν να προσληφθούν τα «δικά τους παιδιά», αλλά και µια σειρά από πλαστογραφηµένα έγγραφα.

Αµετανόητος ο Αδωνης Γεωργιάδης

Η πρόσφατη παραποµπή της «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ» σε δύο δίκες εκθέτει τον Αδ. Γεωργιάδη και δικαιώνει το Documento για τις αποκαλύψεις του αλλά και για τη λάσπη που δέχτηκε από τον σηµερινό υπουργό Ανάπτυξης, ότι δήθεν η υπόθεση ήταν «κακοστηµένη σκευωρία». Ο ίδιος βέβαια παραµένει αµετανόητος καθώς µόλις προχθές και µάλιστα από το βήµα της Βουλής παρείχε στήριξη για ακόµη µια φορά στους φίλους και συνεργάτες του, παρά το γεγονός ότι διώκονται σε βαθµό κακουργήµατος. Είναι τα νέα πολιτική ήθη στη Ν∆ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Για να µη µου πείτε όµως ότι υπεκφεύγω στο θέµα του ΚΕΕΛΠΝΟ, θέλω να πω ότι εγώ στη δίκη αυτή, όταν γίνει µε το καλό, θα είµαι ασφαλώς µάρτυρας υπερασπίσεως των ανθρώπων αυτών. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι είναι εντελώς αθώοι. Η δε κυρία Ανδρονίκη Θεοφυλάτου, η οποία είναι και στενή µου συνεργάτις τώρα στο υπουργείο Ανάπτυξης, µπορώ να σας πω ότι είναι η καλύτερη συνεργάτις που έχω, η πιο εργατική. Πιστεύω ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ κλαίνε µε µαύρο δάκρυ που χάσανε µια υπάλληλο η οποία δουλεύει χωρίς ωράριο από το πρωί µέχρι το βράδυ και µε τόση µεγάλη αποτελεσµατικότητα…» ανέφερε µεταξύ άλλων στη Βουλή ο Αδ. Γεωργιάδης.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί η σιωπή της κυβέρνησης απέναντι στις δικαστικές εξελίξεις. Ο πολιτευτής Στ. Πουλής εξακολουθεί να παραµένει στέλεχος της Ν∆ παρά το γεγονός ότι αντιµετωπίζει κατηγορίες σε βαθµό κακουργήµατος και έχει µια σειρά από εµπλοκές µε τη ∆ικαιοσύνη. Είναι άγνωστο γιατί η Ν∆ του Κυρ. Μητσοτάκη εξακολουθεί να στηρίζει πολιτικά το «πουλέν» του Αδ. Γεωργιάδη.

Στο µεταξύ ο Στ. Πουλής προχώρησε στις αρχές της εβδοµάδας σε µια «αινιγµατική» ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασµό στο Twitter όταν το documentonews.gr δηµοσιοποίησε τις παραποµπές τους σε δίκες για κακουργήµατα. Απαντώντας σε ερώτηµα που του έθεσε ο δηµοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης, ανέφερε ότι οι συγκεκριµένες προσλήψεις «δεν µε αφορούν», ότι «δεν είναι δικές µου» και παρέπεµψε στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Το γεγονός προκάλεσε πολλά ερωτήµατα καθώς ο Θ. Πλεύρης ήταν νοµικός σύµβουλος του Αδ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας την περίοδο των προσλήψεων. Στη συνέχεια βέβαια ο Στ. Πουλής ανάρτησε µια κοινοβουλευτική απάντηση του Θ. Πλεύρη ως υπουργού Υγείας, σύµφωνα µε την οποία δεν υπήρξε καµία ζηµία του οργανισµού από τις επίµαχες προσλήψεις. Ωστόσο τα ερωτήµατα παραµένουν.

 

Πού βρίσκονται σήμερα οι φίλοι του Αδωνη

 

Η Αικατερίνη Πολύζου, πρώην οικονομική διευθύντρια και υπεύθυνη του τμήματος διοικητικού συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία υπέγραψε τις περισσότερες συμβάσεις που αφορούσαν τον διαμοιρασμό της διαφημιστικής δαπάνης, έχει διοριστεί σήμερα στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, την οποία εποπτεύει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αικ. Πολύζου

 

Ο Σταμάτης Πουλής, πρώην πρόεδρος εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ και στενός φίλος του Γεωργιάδη, υπήρξε αποτυχών πολιτευτής της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, ωστόσο τοποθετήθηκε επικεφαλής στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Φυλής, απ’ όπου παραιτήθηκε πρόσφατα, πιθανότατα ώστε να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές.

Στ. Πουλής

 

Η Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, σύζυγος του Πουλή, σήμερα εργάζεται στο γραφείο του Αδ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Προσλήφθηκε το 2019, σε περίοδο δηλαδή κατά την οποία ήδη διωκόταν για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ενδεικτική των σχέσεων του υπουργού με τη Θεοφιλάτου είναι ασφαλώς και η πρόσφατη αποστροφή του λόγου του στη Βουλή ότι «στο ΚΕΕΛΠΝΟ κλαίνε με μαύρο δάκρυ που έχασαν αυτή την υπάλληλο».

Ανδρ. Θεοφιλάτου