Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Σκότωσε τη σύζυγό του και παρίστανε ότι ζει χρησιμοποιώντας το κινητό της

Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Σκότωσε τη σύζυγό του και παρίστανε ότι ζει χρησιμοποιώντας το κινητό της
Φωτογραφία αρχείου από διαμαρτυρία για τη βία κατά των γυναικών στην Ιταλία (AP Photo/Luca Bruno)

Αποτροπιασμό προκάλεσε στην Ιταλία η υπόθεση γυναικοκτονίας με κύριο ύποπτο έναν οδηγό φορτηγού, ο οποίος φέρεται ότι σκότωσε τη σύζυγό και και για εβδομάδες παρίστανε ότι είναι «ζωντανή» χρησιμοποιώντας το κινητό της.

Η Φραντσέσκα Ντέιντα, 42 ετών, εξαφανίστηκε στις 30 Μαΐου από την ιταλική πόλη Σαν Σπεράτε, στο Κάλιαρι της νότιας Σαρδηνίας. Όμως το επόμενο διάστημα, εστάλησαν μηνύματα από το τηλέφωνό της που έλεγαν στους φίλους και την οικογένειά της ότι χρειαζόταν λίγο χρόνο μακριά από όλα, καθώς είχε αποφασίσει να διακόψει τη σχέση της.

Σε όσους την καλούσαν, δεν απαντούσε ποτέ. Μάλιστα, λίγες μέρες μετά την εξάφανισή της, στάλθηκε στην εργασία της μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο ανέφερε πως υπέβαλε την παραίτησή της.

Την εξαφάνισή της δήλωσε στις Αρχές ο αδερφός της και ένας συνεργάτης της στις 30 Μαΐου, με την ιταλική αστυνομία να προχωράει τελικά στη σύλληψη του συζύγου της, του 43χρονου Ιγκόρ Σολάι, αν και το πτώμα της γυναίκας δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι τα μηνύματά που εστάλησαν μεν από το κινητό της είναι γραμμένα από τον Σολάι, αφού τη δολοφόνησε και έκρυψε το πτώμα της. Το σενάριο της αυτοκτονίας έχει αποκλειστεί, όπως και η πιθανότητα η γυναίκα να έφυγε από το σπίτι της με τη θέλησή της.

Η Ντέιντα και ο Σολάι φαίνεται πως είχαν προβλήματα και είχαν φτάσει σε αδιέξοδο, ενώ δεν αποκλείεται η γυναίκα να ήθελα να χωρίσει. Για τον φερόμενο ως δράστη, η αστυνομία ανέφερε ότι έχει υποπέσει σε σειρά αντιφάσεων που λειτουργούν ενοχοποιητικά σε βάρος του.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ο δικηγόρος του, Κάρλο Ντεμούρτας, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το εξής: «Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία και μέχρι σήμερα δεν έχουμε στοιχεία που να λένε ότι ο πελάτης μας χρησιμοποίησε το τηλέφωνο της συζύγου του, ή ότι έστειλε το email».

Διαβάστε επίσης:

Σλοβακία: Ο Ρόμπερτ Φίτσο επέστρεψε στα καθήκοντα του δύο μήνες μετά την απόπειρα κατά της ζωής του

Ουκρανία: Απογοητευμένος ο Ζελένσκι από τον εναγκαλισμό Μόντι και Πούτιν

Αντιδράσεις στην Ιταλία από την απόφαση να ονομαστεί το αεροδρόμιο του Μιλάνου με το όνομα του Μπερλουσκόνι

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter