Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Νόμιμα κατείχε το όπλο ο δράστης – Του το επέστρεψαν όταν… αθωώθηκε

Νόμιμη ήταν η κατοχή του όπλου με το οποίο δολοφόνησε την πρώην συζυγό του ο δράστης της γυναικοκτονίας στην Αμφιλοχία ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας.

Το όπλο του είχε αφαιρεθεί κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ωστόσο επειδή αθωώθηκε, το πήρε πίσω, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση για το έγκλημα στην Αμφιλοχία

«Σε συνέχεια της από 13-07-2024 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού 36χρονης από τον 43χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, και εν συνεχεία αυτοχειρίας αυτού, με κυνηγετικό όπλο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο δράστης κατείχε νόμιμα το εν λόγω όπλο, για το οποίο διέθετε σχετική άδεια σε ισχύ και όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Την 12η Μαΐου 2024, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές είχε αφαιρεθεί το εν λόγω όπλο από την κατοχή του δράστη, ωστόσο, ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στον εν λόγω περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του».

Το χρονικό τη τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία στην Αμφιλοχία διαδραματίστηκε τα ξημερώματα με τραγικούς πρωταγωνιστές εν διαστάσει ζευγάρι στην παραλιακή πόλη της Αιτωλοακαρνανίας. Ο 42χρονος σύζυγος τραυμάτισε θανάσιμα με καραμπίνα την 37χρονη γυναίκα του και στην συνέχεια ‘έβαλε τέλος στην ζωή του.

Στις 27 Μαΐου οι αρχές επέστρεψαν την καραμπίνα στον γυναικοκτόνο επειδή «αθωώθηκε» και αυτός 1,5 μήνα αργότερα σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του. Στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες. Την ίδια μέρα, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές αφαιρέθηκε το όπλο από την κατοχή του δράστη.

Ο δράστης και αυτόχειρας είχε στήσει καρτέρι θανάτου. Όλα συνέβησαν στις 4 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίμενε την άτυχη γυναίκα να επιστρέψει στο σπίτι της. Την στιγμή που εκείνη πάρκαρε το αυτοκίνητο της, πήδηξε από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου στον “ουρανό” του οχήματος και άρχισε να την πυροβολεί, ενώ την συνέχεια έστρεψε την κάνη του όπλου στον εαυτό του και έβαλε τέλος στην ζωή του.

Οι πυροβολισμοί αναστάτωσαν την γειτονιά και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Η τραγωδία έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας. Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά.

Η ΕΛΑΣ λέει ότι η 37χρονη μήνυσε την Πέμπτη τον δράστη για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, για πράξεις που έλαβαν χώρα στις 10 Ιουλίου, μόλις πριν από 3 ημέρες. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους, δεν κατέστη δυνατή η σύλληψη του δράστη στα όρια του αυτοφώρου.

Επίσης στις 12 του περασμένου Μαϊου, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, ο γυναικοκτόνος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Διαβάστε επίσης

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Την σκότωσε και αυτοκτόνησε – Η γυναίκα είχε μηνύσει τον δράστη τρεις ημέρες πριν

Μαύρη προπαγάνδα υπέρ της ακρίβειας

Το φράγμα του Ασωπού: Μια Συνεχής Αναμονή που Κοστίζει Ζωές και Γη

Μπάχαλο στη χώρα: Ο Μητσοτάκης λέει για «αμυντικά κενά» και ο πρώην ΓΕΕΘΑ τον άδειαζε ένα μήνα νωρίτερα

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ προειδοποιεί: Θα υπάρξουν διεθνή εντάλματα σύλληψης για ισραηλινούς ηγέτες

Ράπισμα από την Ευρώπη: Τα μοτίβα των pushbacks από τις ελληνικές Αρχές