Γυμναστική: Δεύτερος στον Κόσμο ο Πετρούνιας, πάει Παρίσι

Με ένα ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο στο στήθος θα ταξιδέψει ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Ο «άρχοντας των κρίκων» έχασε μόνο από τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο Γιανγκ Λιου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αμβέρσα, αλλά σφράγισε νωρίς το Ολυμπιακό εισιτήριο, αφού οι Κινέζοι έχουν τη συμμετοχή εξασφαλισμένη μέσω του ομαδικού.

Ο Πετρούνιας πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση σε πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,300 και βαθμολογήθηκε με 8,766 για την εκτέλεση. Το τελικό 15,066 τον ανέβασε στη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης, πίσω από τον ασυναγώνιστο Λιου, που πήρε 15,233.

Ο έτερος Κινέζος, Γιου Χάο, ασημένιος στο Τόκιο μπροστά από τον Έλληνα, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με βαθμολογία 14,833. Ο Αρμένιος Νταβτιάν ήταν τέταρτος με 14,700 και θα διεκδικήσει την Ολυμπιακή πρόκριση μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου την άνοιξη. Στην Αμβέρσα δόθηκε μόνο ένα εισιτήριο.

Ο Πετρούνιας, που τον επόμενο μήνα κλείνει τα 33 του χρόνια, έχει κερδίσει τρεις παγκόσμιους τίτλους στους κρίκους μεταξύ 2015-18. Το ασημένιο μετάλλιο στην Αμβέρσα το πανηγύρισε με πλατύ χαμόγελο αγκαλιά με τον προπονητή του, Δημήτρη Ράπτη, και με γενναιόψυχα συγχαρητήρια προς τον νικητή.