Guardian: «Ο σιωπηλός καύσωνας στην Ευρώπη στοίχισε τη ζωή σε 50.000 χιλιάδες ανθρώπους»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η Γαλλία πλήττεται από παγκόσμιο κύμα καύσωνα». Τα δύο τρίτα της χώρας έχουν πληγεί από τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ ολόκληρος ο πλανήτης οδεύει στο να ζήσει την πιο καυτή χρονιά από την αρχή της βιομηχανικής εποχής.

Στη Liberation διαβάζουμε: «Πώς ο Ζελένσκι θέλει να “προχωρήσει με τον πόλεμο”». Μια εβδομάδα μετά την εισβολή των στρατευμάτων του Κιέβου στο Κουρσκ, το καθεστώς Πούτιν επιβεβαιώνει ότι ελέγχει την κατάσταση, αλλά συνεχίζει να ζητά από χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν χωριά στην περιοχή.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Οι πόλεις δοκιμάζουν πιο σκληρά μέτρα ενάντια στη βία με μαχαίρια». Υπήρξαν 70 βίαια περιστατικά το πρώτο εξάμηνο του 2024 στα οποία χρησιμοποιήθηκαν μαχαίρια. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Η Ρωσία απομακρύνει 120.000 ανθρώπους από την περιοχή του Κουρσκ». Περίπου 120.000 άνθρωποι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους λόγω της ουκρανικής προέλασης στη ρωσική περιοχή Κουρσκ, σύμφωνα με τις αρχές.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Eπιφυλακτικό για τον πόλεμο, το Ιράν περιμένει». Tο Ιράν ζυγίζει αντίποινα εναντίον του Ισραήλ. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: « Βρέθηκε σκελετός από την Πομπηία με κρύπτη θησαυρούς». Το πιο πρόσφατο έργο για τη διατήρηση των ευρημάτων από την Πομπηία αποκαλύπτει νέους θησαυρούς.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο σιωπηλός καύσωνας στην Ευρώπη στοίχισε τη ζωή σε περίπου 50.000 χιλιάδες ανθρώπους». Η Ευρώπη θερμαίνεται με πολύ ταχύτερο ρυθμό από άλλα μέρη του κόσμου, οδηγώντας σε πυρκαγιές, ξηρασία και προβλήματα υγείας.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Οι στόχοι της επιχείρησης στο Κουρσκ». Ο ουκρανικός στρατός ακολουθεί περισσότερες κατευθύνσεις, αλλά ο κύριος στόχος μοιάζει να είναι η Σούτζα. Στην πόλη αυτή βρίσκεται ο τελευταίος σταθμός διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου από τον οποίο διέρχεται το μισό ρωσικό φυσικό αέριο που εξακολουθεί να εξάγεται στην Ευρώπη.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η ζέστη προκάλεσε 47.000 θανάτους στην Ευρώπη πέρυσι». Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων καλοκαιριών έχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού: περισσότεροι από 47.000 άνθρωποι πέθαναν στην Ευρώπη το 2023 λόγω της ζέστης, σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου ISGlobal της Βαρκελώνης.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ ζητούν από τον Ερντογάν να μεσολαβήσει προς Ιράν για την αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Μπαγκλαντές: Οι ΗΠΑ αρνούνται κάθε ανάμιξη στην πτώση της πρώην πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα

Συνάντηση Πούτιν-Αμπάς στο Κρεμλίνο

Με νέο ηγέτη η Χαμάς και λίγες ελπίδες για ειρήνευση

Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ «βλέπουν» πιθανή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ τα επόμενα 24ωρα

Το Ιράν έχει «δικαίωμα να απαντήσει» στο Ισραήλ, απαντάει ο πρόεδρος Πεζεσκιάν σε ηγέτες που προσπαθούν να αποτρέψουν κλιμάκωση