Guardian: «Mια γυναίκα πεθαίνει στα χέρια ενός άνδρα κάθε τρεις μέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο»

Guardian: «Mια γυναίκα πεθαίνει στα χέρια ενός άνδρα κάθε τρεις μέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Κουρσκ, η πρώτη μεγάλη πόλη της Ρωσίας που μπήκε στον πόλεμο». Οι θέσεις της Μόσχας και του Κιέβου παραμένουν ασυμβίβαστες, με τους κατοίκους του Κουρσκ να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Στη Liberation διαβάζουμε: «Ένας μήνας χωρίς κυβέρνηση, όχι άλλο παιχνίδι». Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν, το ίδιο και η «πολιτική εκεχειρία».

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Η Ουκρανία συνεχίζει τις επιθέσεις στη ρωσική περιοχή Κουρσκ». Ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε με drones την Τρίτη 13/8 και οι επίγειες δυνάμεις προσπάθησαν να διαπεράσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές προκειμένου να θέσουν υπό τον έλεγχό τους περισσότερο έδαφος. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Το Ιράν απέρριψε το αίτημα της Δύσης για τις απειλές επίθεσης κατά του Ισραήλ». «Το Ιράν δεν θα ζητήσει από κανέναν άδεια για να χρησιμοποιήσει τα νόμιμα δικαιώματά του», δήλωσε την Τρίτη 13/8 ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην Τεχεράνη, Νάσερ Κανάνι.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο δικαστής της υπόθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου θα επανεξετάσει την ακύρωση της συμφωνίας». Το πολεμικό δικαστήριο στον Κόλπο του Γκουαντάναμο θα αξιολογήσει τη νομιμότητα της προσπάθειας του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν να ακυρώσει τις συμφωνίες με τον Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ και άλλους κατηγορούμενους. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: « Η Starbucks αντικαθιστά τον διευθύνοντα σύμβουλό της Λάχμαν Ναρασιμχάν με τον CEO της Chipotle Μπράιαν Νίκολ ». Η κίνηση έρχεται καθώς ακτιβιστής επενδυτής πιέζει για την ανατροπή της αλυσίδας καφέ.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Mια γυναίκα πεθαίνει στα χέρια ενός άνδρα κάθε τρεις μέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, και όμως οι περισσότερες από τις ιστορίες τους δεν ακούγονται». Ως μέρος ενός ειδικού πρότζεκτ, ο Guardian μιλά για 50 γυναίκες που σκοτώθηκαν φέτος. Γιαγιάδες, μαμάδες, κόρες, αδερφές. Ένας άνδρας έχει κατηγορηθεί για κάθε έναν από τους θανάτους αυτούς.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Δυόμιση ώρες στο Χ Έλον Μασκ και Ντόναλντ Τραμπ». Μια «κουβέντα», όχι μια συνέντευξη. Έτσι περιέγραψε ο μεγιστάνας τη συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ο Ζελένσκι παίζει το πιο επικίνδυνο χαρτί του στη Ρωσία». Ο Ουκρανός πρόεδρος παίζει το πιο επικίνδυνο χαρτί του από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022: εισβολή στο έδαφος της Ρωσίας, μιας πυρηνικής υπερδύναμης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter