Guardian: «Η βία κλιμακώνεται καθώς το Ισραήλ στόχευσε την Υεμένη σε αεροπορικές επιδρομές»

Guardian: «Η βία κλιμακώνεται καθώς το Ισραήλ στόχευσε την Υεμένη σε αεροπορικές επιδρομές»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Ισραήλ και Χεζμπολάχ, ακραία ένταση στην περιοχή». Η δολοφονία σε ισραηλινό χτύπημα, του αρχηγού της φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής, Χασάν Νασράλα, βυθίζει τον Λίβανο και τη Μέση Ανατολή σε αβεβαιότητα. Στη Liberation διαβάζουμε: «Ισραήλ και Χεζμπολάχ, η σύγκρουση εισέρχεται σε μια νέα διάσταση». Εξολοθρεύοντας τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, και σχεδόν όλο το γενικό επιτελείο του, το Ισραήλ έχει προκαλέσει πλήγμα στον «Άξονα της Αντίστασης» που ηγείται το Ιράν.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο Νετανιάχου προειδοποιεί το Ιράν να μην επιτεθεί στο Ισραήλ». Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε το Ιράν για επίθεση στη χώρα του. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, το Ιράν φοβάται για περαιτέρω επιθέσεις». Πρώτα ο Ισμαήλ Χανίγια, μετά ο Χασάν Νασράλα, επόμενος ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ;.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ένας εύθραυστος Λίβανος αντιμέτωπος με την καταστροφή». Ο κλιμακούμενος πόλεμος του Ισραήλ στον Λίβανο φέρνει καταστροφή σε ένα εύθραυστο κράτος. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Το Ισραήλ χτύπησε την Υεμένη, εντείνει τα χτυπήματα στη Χεζμπολάχ». Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στον Λίβανο μπορεί να φτάσει το ένα εκατομμύριο.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Η βία κλιμακώνεται καθώς το Ισραήλ στόχευσε την Υεμένη σε αεροπορικές επιδρομές». Ο ισραηλινός στρατός έπληξε περισσότερους στόχους στην Υεμένη και τον Λίβανο. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα την Κυριακή 29/10. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Φόβοι για επέκταση του πολέμου σε τρία μέτωπα, καθώς το Ισραήλ χτυπά το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Υεμένη». Το Ισραήλ άνοιξε πόλεμο σε τρία μέτωπα με μεγάλες αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Νέες επιδρομές του Ισραήλ». ΗΠΑ: “Όχι σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο”. Ανασύρθηκε το σώμα του Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε την Παρασκευή 27/9 σε μια ισραηλινή επίθεση.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το Ισραήλ επιτέθηκε στην Υεμένη». Δεκάδες αεροπλάνα βομβαρδίζουν σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και ένα λιμάνι καθώς ο στρατός συνεχίζει την επίθεση στον Λίβανο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter