Guardian: «Φόβοι για κλιμάκωση καθώς ένα δεύτερο κύμα θανατηφόρων εκρήξεων έπληξε τον Λίβανο»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Ο μυστικός πόλεμος του Ισραήλ προκαλεί σοβαρό πλήγμα στη Χεζμπολάχ». Εκατοντάδες μέλη της σιιτικής πολιτοφυλακής τραυματίστηκαν βαριά την Τρίτη από παγιδευμένους βομβητές. Νέο κύμα εκρήξεων ακολούθησε την Τετάρτη. Στη Liberation διαβάζουμε: «Βομβητές, walkie talkie: Τρόμος μετά από ένα νέο κύμα εκρήξεων». Οι κάτοικοι του νότιου Λιβάνοι προετοιμάζονται για τα χειρότερα: έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με το Ισραήλ, που φαίνεται πιο κοντά από ποτέ.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Οι νταήδες του Νετανιάχου». Εάν οι φήμες είναι αληθινές, τότε η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ στον Λίβανο πέτυχε μια εντυπωσιακή επίδειξη της ισχύος. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Η επίθεση στους βομβητές». Μετά από μια συντονισμένη επίθεση που προκάλεσε την έκρηξη εκατοντάδων βομβητών που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο την Τρίτη, ένα δεύτερο κύμα εκρήξεων σημειώθηκε την Τετάρτη.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Η Fed μειώνει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα». Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ψήφισε υπέρ της μείωσης των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, μια τολμηρή κίνηση στην πρώτη της μείωση από το 2020. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Επιθετική μείωση επιτοκίων κατά μισή μονάδα από τη FED». Η Fed προχώρησε στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, μειώνοντας τα επιτόκια αναφοράς κατά 0,5%, στο 4,75% – 5%.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Φόβοι για κλιμάκωση καθώς ένα δεύτερο κύμα θανατηφόρων εκρήξεων έπληξε τον Λίβανο». Οι επιθέσεις τους βομβητές της Χεζμπολάχ ήταν τολμηρές και προσεκτικά σχεδιασμένες.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Το Κίεβο επιτίθεται στη Ρωσία. “Επιδρομή με 100 drones”». Στο επίκεντρο μια μεγάλη αποθήκη πυραύλων νότια της Αγίας Πετρούπολης, 600 χλμ. από τα σύνορα.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «”Η βοήθεια πρέπει να εξελιχθεί από το εθνικό στο ευρωπαϊκό συμφέρον”». Ο μελλοντικός επικεφαλής του τομέα Ανταγωνισμού και της Πράσινης Μετάβασης φιλοδοξεί να σφυρηλατήσει συναίνεση για να ξεπεραστεί ο πολιτικός κατακερματισμός: «Μπορούμε να χτίσουμε γέφυρες ή να αφήσουμε τα πάντα στον αέρα».

Ετικέτες