Guardian: «Ανορθόδοξο βήμα» η 6ημερη εργασία – Για «εργασιακή ζούγκλα» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Guardian: «Ανορθόδοξο βήμα» η 6ημερη εργασία – Για «εργασιακή ζούγκλα» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζει το σφυροκόπημα κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εφαρμογή του μέτρου της 6ημερης εργασίας, το οποίο έχει απασχολήσει και τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο Guardian αναφέρεται στην εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για ένα «ανορθόδοξο βήμα» που έχει ως στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

«Το μέτρο, που καταδικάστηκε ως “βάρβαρο” από τα συνδικάτα, τέθηκε σε ισχύ από τη Δευτέρα» σημειώνει η βρετανική εφημερίδα δηλώνοντας πως «δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας, έχουν πειραματιστεί με την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, με συντριπτικά θετικά αποτελέσματα όπως βελτιωμένη παραγωγικότητα, υψηλό ηθικό και ομαδική κουλτούρα».

«Εργασιακή ζούγκλα»

«Θέμα στον διεθνή Τύπο έγινε η κατρακύλα της χώρας στο καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας, με αφορμή την έναρξη της υλοποίησης της απόφασης της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την καθιέρωση της εξαήμερης εργασίας σε μια σειρά από κλάδους» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Όπως επισημαίνει ο Guardian, την ώρα που σε μια σειρά από χώρες υιοθετείται η μείωση του εργασιακού ωραρίου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την οποία χαρακτηρίζει ως «φιλό-επιχειρηματική» υιοθετεί το μοντέλο της 6ημερης εργασιακής εβδομάδας.

Η επιστροφή στις εργασιακές συνθήκες του 19ου αιώνα αποτελεί ντροπή για τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλέγματος που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

«Η κυβέρνηση μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω»

«Ο κ. Μητσοτάκης μας λέει ότι μόνο όποιος αντέξει τους καταρρακωμένους μισθούς, την περισσότερη εργασία, το υψηλό κόστος διαβίωση και την περικοπή δικαιωμάτων, αυτός είναι που πρόκειται να επιβιώσει σε μια αγορά εργασίας, που μόνο ζούγκλα θα θυμίζει πια», τόνισε χθες ο τομεάρχης Εργασίας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Γαβρήλος.

«Ενώ στην Ευρώπη με ευρείες συμμαχίες συζητάμε την ένταξη πολιτικών καθιέρωσης 6ώρου και 4ημέρου, ενώ εφαρμόζουμε πιλοτικά προγράμματα και καταγράφουμε τα αποτελέσματα για να επιστρέψουμε με ρεαλιστική πρόταση μειωμένης απασχόλησης δίχως μισθολογικές απώλειες, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με την εξαήμερη εργασία μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

Διαβάστε επίσης: Πυρά από Γαβρήλο και Αρβανίτη κατά της 6ημερης εργασίας: «Η κυβέρνηση μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter