Γροιλανδία: Προβλήματα στις δορυφορικές υπηρεσίες από το μπλακ άουτ στην Ισπανία και Πορτογαλία

Γροιλανδία: Προβλήματα στις δορυφορικές υπηρεσίες από το μπλακ άουτ στην Ισπανία και Πορτογαλία
(AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Απομακρυσμένες περιοχές της Γροιλανδίας έχασαν την πρόσβαση σε βασικές δορυφορικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένων του ίντερνετ και των τηλεφωνικών επικοινωνιών, ανακοίνωσε αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ ο όμιλος τηλεπικοινωνιών του νησιού αυτού της Αρκτικής, προσθέτοντας ότι θα ερευνήσει αν αυτό συνδέεται με τη μαζική συσκότιση στην Ισπανία.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Γροιλανδίας Tussass ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι έχασε τη σύνδεση με δορυφορικό εξοπλισμό που βρίσκεται στην Ισπανία και εξασφαλίζει την παροχή τηλεφώνου, ίντερνετ και ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης: Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα τρία σενάρια που εξετάζονται – Οι ενδείξεις και οι «εικασίες»

“Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επαφή με τον εξοπλισμό μας στο Μασπαλόμας στην Ισπανία, από τον οποίο εξαρτιόμαστε πάρα πολύ για να μπορούμε να προμηθεύουμε τους πελάτες μας στην περιοχή του δορυφόρου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Tussass.

Οι περιοχές που επλήγησαν ήταν κάποιοι απομακρυσμένοι οικισμοί.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές πόσοι άνθρωποι επηρεάστηκαν.

Αργά χθες το βράδυ ξεκίνησε να αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση σε τμήματα της Ιβηρικής Χερσονήσου έπειτα από τη συσκότιση που προκλήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία – Μελόνι: Δεν είναι ακόμα η κατάλληλη στιγμή για σύνοδο κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ

Εκλογές στον Καναδά: «Τελείωσε η παλιά μας σχέση με τις ΗΠΑ» – Η πρώτη αντίδραση Κάρνεϊ μετά τη νίκη

Μπλακ άουτ: Αποκαταστάθηκε το 99% του δικτύου σε Ισπανία, Πορτογαλία – «Καμία θεωρία δεν έχει αποκλειστεί»

Εκλογές στον Καναδά: Πρωτιά για τον Μαρκ Κάρνι και τους Φιλελεύθερους

ΗΠΑ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε παιδικό σταθμό – Τέσσερις νεκροί

Documento Newsletter