Γνωρίζει ο Μητσοτάκης πως θα αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις;

Γνωρίζει ο Μητσοτάκης πως θα αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις;

Η Τουρκία σκληραίνει τη στάση της τα τελευταία 24ωρα έναντι της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της γείτονος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εντός του 2020 θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις το τρίτο γεωτρύπανο της Άγκυρας, το οποίο θα φτάσει στην Τουρκία τον επόμενο μήνα, χωρίς να αναφέρει που θα γίνουν αυτές αλλά αφήνοντας να εννοηθεί ότι το σημείο θα βρίσκεται νότια της Κρήτης εντός του Διαδρόμου της συμφωνίας με τη Λιβύη και εντός όμως της ελληνικής ΑΟΖ.

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για την ελληνική κυβέρνηση. Η μέχρι σήμερα συμπεριφορά της έχει προβληματίσει. Ειδικά μετά την πάνω από 24 ώρες βόλτα εντός της ελληνικής ΑΟΖ του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις και τις απερίγραπτες δικαιολογίες του κατά τα άλλα πολεμοκάπηλου υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Μετά τη παραδοχή μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ότι δεν έγινε και η καλύτερη επικοινωνιακή διαχείριση του γεγονότος από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και η απάντησή του στην ερώτηση τι θα πράξει η Ελλάδα αν ο Ερντογάν στείλει ερευνητικό σκάφος για γεωτρήσεις ανοιχτά του Καστελόριζου, ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι απαιτείται για να προασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, μάλλον τα πράγματα για το Μέγαρο Μαξίμου γίνονται δύσκολα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δεν έχει αποκαλύψει τι ακριβώς συμφώνησε στο ταξίδι του στις ΗΠΑ με τον πρόεδρο Τραμπ, θα πρέπει να βρει επιτέλους πολιτική ως προς την Τουρκία.

Πρέπει να απαντήσει στη χθεσινοβραδινή νέα πρόκληση Ερντογάν ο οποίος δήλωσε ότι «χάρη στην αποφασιστική μας στάση σε αυτό το θέμα (σσ εννοεί το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης), το καθεστώς που κηρύξαμε στη Μεσόγειο άρχισε να γίνεται αποδεκτό από τις χώρες που είναι εντός του θέματος με πρώτη την Ελλάδα»

Τι θα κάνει λοιπόν αν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος και πολύ περισσότερο το τουρκικό γεωτρύπανο αγκυροβολήσουν εντός της ελληνικής ΑΟΖ και μέσα στον διάδρομο που έχει χαρτογραφηθεί στο παράνομο σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης;

Δεν θα πρέπει να συγκαλέσει σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμφωνηθεί μια κοινή πολιτική απέναντι στην Τουρκία;

Και τέλος πάντων δεν θα πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τι θα ακριβώς θα πράξει στις δύσκολες ώρες που φαίνεται σήμερα πολύ πιθανόν ότι θα έρθουν;

Αν θεωρεί ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει, υπονοούμενα είχε αφήσει ο υπουργός Αμυνας όταν το Ορούτς Ρέις έπλεε ανενόχλητο ουσιαστικά στην ελληνική ΑΟΖ, έχει την επιλογή να παραιτηθεί. Χάρη θα κάνει στον ελληνικό λαό.

documentonews.gr

Documento Newsletter