Γλυκά Νερά: Τι λέει η κατασκευάστρια εταιρεία για την πτώση του drone που προκάλεσε την πυρκαγιά

Γλυκά Νερά: Τι λέει η κατασκευάστρια εταιρεία για την πτώση του drone που προκάλεσε την πυρκαγιά

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία Spirit Αεροναυπηγικά Συστήματα Α.Ε. (SAS) σχετικά με την πτώση του drone της που προκάλεσε την φωτιά στα Γλυκά Νερά.

Η εταιρεία αναλαμβάνει την ευθύνη και υποστηρίζει ότι η φωτιά στα Γλυκά Νερά προήλθε από «ανάφλεξη της μπαταρίας» ενώ την πτώση την αποδίδει σε «σοβαρή και μη προβλέψιμη εμπλοκή».

Τονίζει ότι το προσωπικό κάλεσε άμεσα την Πυροσβεστική υπηρεσία.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η εμφάνιση αστάθειας σε μη επανδρωμένα συστήματα στην φάση της ανάπτυξης είναι μια από τις πιθανότητες αστοχίας, η οποία λαμβάνεται υπόψη στον σχεδιασμό δοκιμών και λαμβάνονται μέτρα για τον περιορισμό του ρίσκου».

Αναφέρει επίσης ότι «το προσωπικό της Εταιρείας, αμέσως μετά την πτώση του Drone, παρατήρησε ανάφλεξη από την αποσπασθείσα μπαταρία, η οποία προσέκρουσε στο έδαφος, προκαλώντας σπινθήρα και ανάφλεξη σε χαμηλά χόρτα. Το προσωπικό προσπάθησε άμεσα να περιορίσει την ανάφλεξη, κάνοντας χρήση πυροσβεστήρα και με ό,τι άλλα μέσα είχε διαθέσιμα, ακόμη και με τα πόδια. Παράλληλα ένα μέλος της ομάδας προέβη σε άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Ακόμη «η Εταιρεία εκφράζει την μεγάλη λύπη της και αναλαμβάνει τις ευθύνες που θα της καταλογιστούν για το ατύχημα. Κατά την άποψη της όμως, αυτό οφείλεται σε αίτια που δεν θα μπορούσαν να προβλεφθούν και να προληφθούν».

«Τονίζεται όμως ότι η επικινδυνότητα σε καμία περίπτωση δεν εξαλείφεται πλήρως απλά περιορίζεται σε βαθμό που να θεωρείται αποδεκτή», συμπληρώνει.

Διαβάστε επίσης:

Συμμορία εξαπατούσε πολίτες με αγγελίες για πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Εβρος: Ποινή φυλάκισης 5 ετών, εξαγοράσιμη, στους ακροδεξιούς «σερίφηδες» που είχαν «συλλάβει» πρόσφυγες – Αφέθηκαν ελεύθεροι

Αντώνης Ρέμος: «Δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις» – Η απάντηση του για την υπόθεση φοροδιαφυγής 1,5 εκατ. ευρώ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter