Γλυκά Νερά: Τι κατέθεσε η ιατροδικαστής για την γυναικοκτονία της Κάρολαιν

Γλυκά Νερά: Τι κατέθεσε η ιατροδικαστής για την γυναικοκτονία της Κάρολαιν

Την πεποίθηση της ότι η αιτία θανάτου της Καρολάιν Κράουτς ήταν η απόφραξη κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας η ιατροδικαστής Χάιδω Σπηλιοπούλου, στη δίκη του καταδικασμένου για τη δολοφονία της συζύγου του Μπαμπη Αναγνωστόπουλου.

«Δε σας κρύβω ότι δεν είμαι εξοικειωμένη με το θέαμα του κρεμασμένου σκυλιού. Μπήκα με δυσκολία στο υπερυψωμένο ισόγειο όπου επικρατούσε αταξία. Ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο. Το σκυλί ήταν απαγχονισμένο. Τα μπροστινά του πόδια ήταν γαντζωμένα πάνω στον τοίχο. Το ζώο είχε απώλεια κοπρανων και ούρων. Η γυναίκα ήταν στο κέντρο του κρεβατιού σε πρινή θέση. Το κεφάλι της ανάμεσα σε δυο μαξιλάρια, τα χέρια της ήταν πίσω λυγισμένα σαν να ήταν δεμένα με μια μπλούζα. Από την εικόνα στο πρόσωπο συμπέρανα ότι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός. Η κοπέλα δεν αναγνωριζόταν με βάση τη φωτογραφία στο διαβατήριο της. Είχε αιμορραγία και στα δυο μάτια. Πολύ έντονη αιμορραγία. Αυτό δείχνει πολύ μεγάλη πίεση, διάρκεια μεγάλη ασφυξίας. Το αριστερό πόδι ήταν τυλιγμένο με το σεντόνι. Από τη μέση και πάνω το σεντόνι δεν την καλύπτει. Άρα ότι γινόταν θα άφηνε αποτυπώματα», είπε η μάρτυρας περιγράφοντας τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος.

Η ίδια ξεκαθάρισε πως ο «σκοπός που ο ιατροδικαστής μεταβαίνει σε μια σκηνή είναι διπλός. Για να εκτιμήσει την ώρα του θανάτου και για να έχει μια πρώτη εικόνα σχετικά με την οικεία και τις συνθήκες του θανάτου. Μπορεί κατά την αυτοψία του χώρου να έχουμε πληροφορίες ώστε και εκείνη την ώρα να πούμε πως επήλθε ο θάνατος. Ο χρόνος του θανάτου προσδιορίζεται από την εκτίμηση των πτωματικων φαινομένων. Όταν τη γύρισα, είδα ότι φορούσε smart whatch. Το έβγαλα και το παρέδωσα για εξέταση. Ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκα να ερευνήσω ένα μηχάνημα το ρολόι. Στις 4 και κάτι αυξήθηκαν κατά 50% οι παλμοί. Στις 04.11 δεν υπάρχει καταγραφή. Άρα έχει επέλθει κ θάνατος. Είμαι βέβαιη ότι αιτία του θανάτου είναι η απόφραξη».

Αναφερόμενη στον κατηγορούμενο η Ιατροδικαστής σημείωσε ότι όταν τον συνάντησε στο τμήμα και του ζήτησε να τον εξετάσουν για τυχόν κακώσεις εκείνος «ήταν πολύ συνεργάσιμος» και πρόσθεσε ότι της έκανε εντύπωση ότι «είχε γίνει ληστεία η γυναίκα ήταν νεκρή και ο άνδρας δεν είχε πάθει τίποτα» και ζήτησε την μεταφορά του στη ΓΑΔΑ για εξέταση.

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η γειτόνισσα του ζευγαριού, Αγγελική Γερολυμάτου, η οποία είδε την Καρολάιν τελευταία φορά το μοιραίο βράδυ στις 23:10. Μιλώντας για τη σχέση μεταξύ του καταδικασμένου και του θύματος σημείωσε ότι η Καρολαιν «ζουσε σε ένα χρυσό κλουβί, δεν ήταν ελεύθερη, παρακολουθούσε κάθε βήμα της ο σύζυγός της. Είχα ακούσει ότι είχαν εφαρμογή που γνώριζαν ο καθένας που ήταν ο άλλος. Ήταν ευγενικός σε όλους μας, έδειχνε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, αλλά στην ουσία υπήρχε κάποιος έλεγχος από πλευράς του κατηγορουμένου. Θεωρω ότι η Καρολαιν πιεζόταν», είπε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε ότι το θύμα δεν της είχε πει «ούτε κατι θετικό ούτε αρνητικό για τον κατηγορούμενο.  Είχα ακούσει ένα πολύ έντονο τσακωμό. Υπήρχαν εντάσεις. Για ένα περιστατικό που είχα ρωτήσει, το απέφυγε, δεν ήθελε να απαντήσει».

Η ίδια είπε ενώπιον του δικαστηρίου ότι «την προηγούμενη ημέρα η Καρολαιν μου στείλε μήνυμα να μιλήσουμε, δεν ήταν καλά, ήταν φοβισμένη.  Μιλούσαμε για δυο ώρες, είχε ένα πρόβλημα με τη σκυλίτσα της τη Ροξι. Πήγε για φαγητό με Θεώνη. Στις 20.30 μου έστελνε μηνυματα συνέχεια. Τελευταία φορά που την είδα, με χαιρέτησε από το παράθυρο ήταν γύρω στις 23.10. Κοιμήθηκα 01.30 στο σαλόνι και άκουσα ένα έντονο θόρυβο και ένα κλάμα ζώου, πετάχτηκα εκείνη την ώρα και κοίταξα το ρολόι ήταν 04.20. Άκουσα βήματα να κατεβαίνουν τη σκάλα».

«Στις 06.17 έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον κατηγορούμενο, δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε, στον πανικό μου βγήκα έξω, εκείνη την ώρα είδα στο στενό τους αστυνομικούς, τον είχα σε ανοιχτή ακρόαση. Έπαθα πανικό εκείνη την ώρα, σκέφτηκα ότι έπαθε κάτι κακό η Καρολάιν και ήταν έτσι ο κατηγορούμενος. Του κλείνω το τηλέφωνο τον ξαναπαίρνω και το σηκώνει. Βγαίνω έξω, έρχεται η αστυνομία, πηγαίνω στους αστυνομικούς οι οποίοι μου είπαν να τον βάλω ανοιχτή ακρόαση και έτσι έκανα. Έτσι τον άκουγαν και οι αστυνομικοί.

Πρόεδρος: Αν είχαν καυγά με κατηγορούμενη, θα μπορούσατε να το έχετε ακούσει;

Μάρτυρας: Μάλιστα. Έχει απόλυτη ησυχία, αν υπήρχε καυγάς με τέτοια ένταση, θα τον άκουγα, εδώ άκουγα τα γατάκια να νιαουρίζουν.
Εισαγγελέας: Τον βλέπατε να κάνει δηλώσεις;
Μάρτυρας: Ναι.
Εισαγγελέας: Τι εντύπωση σας έκανε;
Μάρτυρας: Είχε μεγάλη ψυχραιμία και άνεση.
Εισαγγελέας: Τον είδατε να κλαίει;
Μάρτυρας: Όχι. Φανταστείτε ότι εγώ σαν γειτόνισσα, σαν τρίτος άνθρωπος, έξω απο την οικογένεια, είχα καταρρακωθεί.
Περιγράφοντας τη στάση του κατηγορουμένου η μάρτυρας μίλησε για ένα περιστατικό που της έκανε εντύπωση.
«Ένα γεγονός που μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση είναι την Τετάρτη 12 Μαΐου, τον είδα και τον ρώτησα τι θα κάνει τελικά με το σπίτι. Εκείνος μου απάντησε ότι μετά από αυτό το γεγονός θα καθυστερούσε να χτιστεί το σπίτι. Τότε πραγματικά είπα ή ότι ο άνθρωπος είχε πάρει ένα κουτί ηρεμιστικά ή κάτι δεν πάει καλά. Ήταν πολύ ψύχραιμος, δεν υπήρχε συναίσθημα, ενσυναίσθηση, είχε έρθει και σπίτι μου και δε μου μιλούσε για την Καρολάιν μετά. Του απάντησα σε ένα τελευταίο μήνυμα ότι η Καρολάιν θα ναι πάντα στην Καρδιά μου και δε  μου απάντησε ποτέ».
Διαβάστε επίσης:
Documento Newsletter