Γλυφάδα: Παρέμβαση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα απειλητικά βίντεο μεταξύ ανηλίκων στα social media

Εκατοντάδες είναι τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί τα τελευταία 24ωρα στα social media -κυρίως το TikTok- σχετικά με τους ανήλικους που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα.

Οι εν λόγω αναρτήσεις κινητοποίησαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που παρενέβη ξεκινώντας αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την αφαίρεση των βίντεο που στοχοποιούν τα άτομα που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Αναφορικά με την υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος 14χρονης, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν περιέλθει διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο αυτά παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις.

Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.

Γλυφάδα: Ανατριχιαστικοί διάλογοι – «Περιμένετε την κηδεία της…»

Ανατριχίλα και σοκ προκαλούν τα μηνύματα που αντάλλαξαν μέσω ομαδικής συνομιλίας οι ανήλικοι που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή της Γλυφάδας και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και ένα ηχητικό μήνυμα που είχε στείλει η μία από τις δύο κοπέλες που επιτέθηκαν στη 14χρονη προς φίλους της.

Σ’ αυτό η ανήλικη κοπέλα ζητούσε από τους φίλους της να πουν «συλλυπητήρια» στην οικογένεια της 14χρονης γιατί «έχει ήδη πεθάνει», προαναγγέλοντας την αγριότητα της επίθεσης που θα εκδηλωνόταν εναντίον του κοριτσιού.

«Θα πάμε να τη δείρουμε, να πεθάνει. Να πείτε συλλυπητήρια στους γονείς της από τώρα γιατί θα είναι πολύ αργά. Περιμένετε την κηδεία της, έχει ήδη πεθάνει», ακούγεται να λέει στο ηχητικό μία από τις ανήλικες.

Διαβάστε σχετικά

Πύρινη κόλαση στο Ξυλόκαστρο: «Καμία υποδομή στην Ελλάδα του ’24 – Πας σαν το σκυλί στ’ αμπέλι» – Οργή από την αδερφή θύματος (Video)

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Πήγαν να βοηθήσουν και εγκλωβίστηκαν στις φλόγες – «Τα γνωρίζαμε τα παιδιά, ήταν γειτονάκια μας» (Video)


Ένα email της Καρυστιανού θα προκαλέσει πονοκέφαλο στη φον ντερ Λάιεν και τη Μέτσολα


To εγκληματικό modus operandi στο αμαρτωλό ΑΤ


Άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στο Documento: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ


Το Ισραήλ βομβάρδισε το κέντρο της Βηρυτού – Ισραηλινά τανκς στα σύνορα με Λίβανο (Photos -Video)


Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νέο μήνυμα από 112 – «Απομακρυνθείτε προς Λυγιά»