Γλυφάδα: «Μου έριξε γροθιά, μάτωσα, δεν μπορούσα να αντιδράσω» – Συγκλονίζει η 14χρονη (Video)

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες του ο άγριου ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας σε κεντρική πλατεία της Γλυφάδας από συνομήλικές της. Δύο κορίτσια πρωταγωνίστησαν στο εξαιρετικά σκληρό επεισόδιο, χτυπώντας τη σε όλο της το σώμα, ενώ πάνω από 20 παιδιά παρακολουθούσαν άπραγα.

«Η μία μου έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω». Φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς η 14χρονη την επίθεση που δέχθηκε.

«Περπατούσα με φίλους μου στη Γλυφάδα. Ήρθαν παιδιά και μου είπαν ότι με ψάχνουν δύο συμμαθήτριές μου. Πήγα να τις συναντήσω στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί είδα μαζεμένα 20 άτομα. Είδα τις δύο συμμαθήτριές μου, οι οποίες άρχισαν να με βρίζουν και να με απειλούν. Τότε η μία, μου έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω» είπε.

«Δραματική η κατάσταση του παιδιού»

«Μετά από 40 χρόνια δικηγορίας και εγώ έχω σοκαριστεί από αυτό το πράγμα. Η κατάσταση του παιδιού και της μητέρας του είναι δραματική. Και οι δύο είναι με ψυχολογική υποστήριξη αυτήν την στιγμή», τόνισε στο MEGA το πρωί της Τετάρτης (25/9) ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Μανώλης Γερακιός.

«Το σχολείο έχει ξεκινήσει να κάνει ενέργειες, πρέπει να ομολογήσω ότι ενέσκηψαν πάνω στο θέμα, και το υπουργείο Παιδείας, αλλά και η Αστυνομία το είδε το θέμα ζεστά και με κατανόηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως είπε ο δικηγόρος, πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η 14χρονη έχει δεχτεί επίθεση. «Η πρώτη υποβαθμίστηκε. Υπήρξε η απόφαση να μη ριχτεί λάδι στη φωτιά ιδίως διότι υπάρχει η άποψη στο σχολείο ότι αυτά πρέπει να λύνονται μεταξύ των μαθητών. Υπήρχε η ελπίδα ότι αυτό θα σταματήσει, αλλά δεν σταμάτησε. Δεν μπορεί αυτό να γίνεται στο σχολείο και να μην είναι γνωστό».

Για τον λόγο της επίθεσης, ο κ. Γερακιός είπε: «Ο λόγος φαίνεται ότι ήταν πως ήταν ένα ευπαρουσίαστο κορίτσι και πολύ καλή μαθήτρια. Αυτός ο συνδυασμός δεν ήταν αποδεκτός».

«Ελάτε να τη δείρουμε»

Το σοκαριστικό είναι πως το διαδικτυακό κάλεσμα για τον ξυλοδαρμό της ανήλικης φαίνεται πως έγινε από τις συμμαθήτριές της σε όλη την Αττική.

«Έγινε μια έκκληση, ‘ελάτε να τη δείρουμε’ και με μεγάλη χαρά το κοινό μαζεύτηκε. Αυτά είναι τα χάλια της κοινωνίας μας και βεβαίως ότι δεν αισθάνονται ότι θα τιμωρηθούν. Ο νόμος έχει τεράστια κενά. (…) Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα, εμείς έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συμμετάσχουμε προς υποστήριξη της κατηγορίας και θα πάρει τον δρόμο του. Δεν περιμένουμε πολλά», σημείωσε.

Το βίντεο – ντοκουμέντο

Διαβάστε επίσης:

Εφιάλτης δίχως τέλος και στον Λίβανο: «Τριπλή τραγωδία» – Στους 500.000 οι εκτοπισμένοι – Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Γυναίκα πέθανε περιμένοντας να τελεσιδικήσει η αγωγή της, αποδεικνύοντας το χάος στο δικαστικό σύστημα

Η Μιμή Ντενίση στο Documento: «Μόνιμος χορηγός μου είναι το κοινό»

Το χάρηκε η ψυχή τους

Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία – Πού θα αναμένονται «30άρια»

Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ: Πρεμιέρα στο γεμάτο Αλί Σαμί Γεν – Η ώρα και η τηλεοπτική μετάδοση

 

Ετικέτες